Αρνάκια του… γάλακτος

«Οχι μόνο δεν θα γίνουν αντάρτες για το γάλα όσοι βουλευτές αντιδρούν και λένε ότι θα καταψηφίσουν τη διάταξη, αλλά να δείτε που στο τέλος θα γίνουν… αρνάκια του γάλακτος» μας έλεγαν στο τηλέφωνο κυβερνητικοί βουλευτές, σχολιάζοντας τη στάση συναδέλφων τους.

Εφερναν ως….
παράδειγμα το γεγονός ότι πολλές φορές στο παρελθόν σε αλλά θέματα του Μνημονίου είχαν διαφοροποιηθεί αρκετοί κυβερνητικοί βουλευτές, αλλά στο τέλος συντάχθηκαν με τη γραμμή…
των κομμάτων τους. Προεξοφλούσαν επίσης οι συνομιλητές μας ότι το ίδιο θα γίνει και τώρα, θα υπάρξουν δηλαδή κάποιες φραστικές αλλαγές στη διάταξη και στο τέλος όλοι θα ψηφίσουν κανονικότατα. Σε γενικές γραμμές, δεν έχουν άδικο για το παρελθόν. Οσοι σπεύδουν να διαφοροποιηθούν το κάνουν για ντόρο, για να κερδίσουν λίγη παραπάνω δημοσιότητα και να στείλουν μήνυμα στους ψηφοφόρους τους ότι «ξέρετε, εγώ αντέδρασα, έκανα ό,τι μπορούσα, αλλά δεν μπορούσα να ρίξω και την κυβέρνηση». Αντάρτες εκ του ασφαλούς. Εξάλλου, στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μετά τη συνάντησή τους την Παρασκευή με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, έλεγαν «έχουμε εννιά ημέρες, είναι αρκετός ο χρόνος για να βρεθεί λύση στα όποια προβλήματα, δεν θα κινδυνεύσει η κυβερνητική συνοχή από το γάλα».

Κάπως έτσι θα γίνει, αλλά μην ξεχνάμε ότι οι εκπλήξεις έρχονται από εκείνους που δεν το περιμένεις.

Π. ΣΩΚ.
Πολιτικα Παρασκήνια”
Από enet μέσω nonews-NEWS, μοντάζ Γρέκι

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *