Διώχνουν τον Μπουτάρη από το Άγιο Όρος

Kληρικοί, μοναχοί αλλά και πανεπιστημιακοί…
θεολογικών σχολών ζητούν από Ιερά Κοινότητα του Άθω απαγόρευση εισόδου του δημάρχου Θεσσαλονίκης αν συνεχίσει να υποστηρίζει την οργάνωση

Τον αποκλεισμό του Γιάννη Μπουτάρη από το «Περιβόλι της Παναγιάς» εάν συνεχίσει να υποστηρίζει τη διοργάνωση του Gay Pride στην Θεσσαλονίκη, ζητούν με επιστολή τους προς την Ιερά Κοινότητα του Άθω κληρικοί, μοναχοί αλλά και πανεπιστημιακοί θεολογικών σχολών.

Στην επιστολή, η άτυπη «Σύναξη Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών» ζητά από την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους Άθω, να πάρει θέση για την πασίγνωστη και απροσχημάτιστη υποστήριξη του Δημάρχου Θεσσαλονίκης προς «το θεομίσητο και επαίσχυντο αμάρτημα της ομοφυλοφιλίας και για την διοργάνωση από αυτόν του ετησίου «Gay Pride».

Οι φετινές εκδηλώσεις και η παρέλαση είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 19 Ιουνίου και το Σάββατο 20 Ιουνίου. Σύμφωνα με το κείμενο, ο κ. Μπουτάρης είναι από τους κύριους υποστηρικτές της, καθώς επί τρία χρόνια οργανώνει το Gay Pride της Θεσσαλονίκης, μολύνοντας το πνευματικό περιβάλλον και διώχνοντας την χάριν και ευλογία του θεού από την πόλη.

Την ίδια ώρα, ο ίδιος είναι και επικεφαλής της Αγιορείτικης Εστίας, με την ιδιότητά του ως Δήμαρχος, ενώ επισκέπτεται συχνά το Άγιο Όρος.

Οι συντάκτες του κειμένου ζητούν λοιπόν από την Κοινότητα του Αγίου Όρους να γίνει επίσημη παραίνεση στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης να απέχει από τη διοργάνωση, σε αντίθετη περίπτωση να του απαγορευτεί η είσοδος στο Άγιον Όρος ή τουλάχιστον να σταματήσει να έχει σχέση με την Αγιορείτικη Εστία.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *