Καμία “επίσημη” διαπραγμάτευση της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ένωση για νέο δάνειο

Ιδιαιτέρως αποκαλυπτικός ήταν στη συνέντευξη τύπου ο αρμόδιος επίτροπος για το τί επιφυλάσσει το μέλλον στην Ελλάδα, λέγοντας πως επίσημα δεν γίνονται διαπραγματεύσεις και πως ακόμη δεν είναι δυνατό να καθορισθεί το ποσό της ενδεχόμενης νέας βοήθειας

Το πόρισμα των ελέγχων που πραγματοποιείται σχετικά με τη βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας, αναμένουν ως φαίνεται οι ιθύνοντες της Ευρωπαϊκής, Ένωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της γερμανικής κυβέρνησης, προκειμένου να αποφασίσουν ποια είναι η λύση που…..
αφενός μεν εξυπηρετεί την Ελλάδα, αφετέρου δε, και ίσως στην πραγματική διάσταση του θέματος, αποτελεί την πλέον λυσιτελή προοπτική για τις οικονομίες των επιμέρους χωρών μελών της ευρωζώνης και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που έχουν κατά καιρούς αγοράσει ελληνικό χρέος μέσω των κρατικών ομολόγων.

Αυτό, τουλάχιστον γίνεται σαφές από τις δηλώσεις του επιτρόπου, κ. Όλι Ρεν, ο οποίος χαρακτήρισε «πρόωρη κάθε συζήτηση για παροχή νέων δανείων διάσωσης στην Ελλάδα». Μάλιστα, τόνισε πως «είναι πολύ νωρίς για να καθοριστεί οποιοδήποτε ποσό για την χρηματοδότηση της Ελλάδας το 2012», ενώ για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, αλλά και το σύνολο των δημοσιευμάτων των διεθνών μέσων ενημέρωσης τις τελευταίες εβδομάδες και μέρες, τόνισε πως «καμία επίσημη διαπραγμάτευση (sic) δεν διεξάγεται μεταξύ της Ελλάδας και των ευρωπαϊκών αρχών σχετικά με τη χορήγηση νέου πακέτου βοηθείας στη χώρα». Ωστόσο, λίγη ώρα νωρίτερα είχε αναφέρει πως «οι υπουργοί θα εξετάσουν την κατάσταση την επόμενη Δευτέρα, όταν θα λάβουν τα συμπεράσματα της αποστολής ΕΕ/ΔΝΤ η οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Αθήνα».

Ο κ. Ρεν εκτίμησε, παράλληλα, ότι το επιτόκιο των δανείων διάσωσης της Πορτογαλίας θα κυμανθεί μεταξύ 5,5% και 6% και ότι ευελπιστεί πως το σχετικό πακέτο θα εγκριθεί από τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών τη Δευτέρα.

http://www.dailynews24.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *