ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΑΣ

Τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα διαρρήξεων και εγκληματικότητας προβληματίζουν όλους μας και μας οδηγούν στο να αναζητούμε λύσεις οι οποίες να μας προσφέρουν ασφάλεια και σιγουριά.

Για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα θα πρέπει να μελετήσουμε το χώρο που θέλουμε να ασφαλίσουμε από επίδοξους “εισβολείς” και να πάρουμε μέτρα προστασίας για όλες τις πιθανές εισόδους που μπορεί να υπάρχουν (παράθυρα, μπαλκονόπορτες, πόρτες), ώστε να δυσκολέψουμε και….
να προβληματίσουμε κάποιον που θέλει να μπει στο χώρο μας, χωρίς πρόσκληση, με τελικό σκοπό να αποχωρήσει άπραγος.

Αν βάλουμε τον εαυτό μας στη θέση κάποιου διαρρήκτη, θα καταλάβουμε πολύ καλά ότι αυτό που θέλει είναι, η γρήγορη, εύκολη και φυσικά αθόρυβη είσοδος σε ένα χώρο. Αν δεν τηρούνται αυτές οι προϋποθέσεις, τότε ο διαρρήκτης θα αποχωρήσει διότι ο κίνδυνος να γίνει αντιληπτός είναι πολύ μεγάλος. Ο “επαγγελματίας” διαρρήκτης γνωρίζει πολύ καλά πότε μπορεί να δράσει ανενόχλητος και πότε κινδυνεύει να τον κάνουν “τσακωτό”, στα πράσα.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγουμε αυτές τις ανεπιθύμητες, από όλους μας, επισκέψεις είναι η πρόληψη και όχι να μεριμνήσουμε κατόπιν εορτής και εφόσον θα έχουμε υποστεί κάποιο σοβαρό πλήγμα, τόσο ψυχολογικό όσο και υλικό (απώλεια χρημάτων, τιμαλφή και αντικείμενα που έχουν συναισθηματική αξία). Μια προσεχτική και ενδελεχή έρευνα αγοράς θα μας βοηθήσει να βρούμε λύσεις για να ασφαλίσουμε το χώρο που επιθυμούμε.

Υπάρχουν κλειδαριές ασφαλείας και συστήματα κλειδώματος νέας γενιάς που μας επιτρέπουν να είμαστε ήσυχοι σε σχέση με την ασφάλεια την δική μας αλλά και του σπιτιού μας ή του γραφείου μας. Αυτό που πρέπει να προσέχουμε είναι τα υλικά που είναι φτιαγμένη μια κλειδαριά ασφαλείας και τις προστατευτικές δικλείδες που μας παρέχει.

Επίσης, σημαντικό είναι να δώσουμε βάση και στη σχέση τιμής-προϊόντος, ώστε σε αυτή την δύσκολη οικονομική περίοδο που περνάμε όλοι μας, να πετύχουμε την καλύτερη τιμή για το καταλληλότερο προϊόν για τον καθένα μας.

Βασίλειος Καλαφατάς

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *