Γραμμή Νταβούτογλου σε ψευτομουφτήδες, δημάρχους κι άτυπη συμβουλευτική επιτροπή Θράκης

Δεν ήρθε στην Θράκη το γεράκι της Άγκυρας, αλλά πήγαν σύσσωμοι οι μειονοτικοί παράγοντες
να τον συναντήσουν, να εξωτερικεύσουν παράπονα και απόψεις στην …μαμά Τουρκία

Μετά τον Δημήτρη Αβραμόπουλο υπήρχε μια άλλη αθέατη αλλά σημαντική συνάντηση που φιλοξενήθηκε στην τουρκική πρεσβεία με προνομιούχους να…..
την καλύψουν μόνο τους μειονοτικούς δημοσιογράφους που έσπευσαν επίσης στην πρωτεύουσα

Τελικά αυτό που θέλουν να πετύχουν, το πετυχαίνουν μπροστά στα μάτια μας ευτελίζοντας
την ελληνική πολιτεία και δημιουργώντας ζητήματα εκ του μη όντως

Δεν πτοήθηκαν από το γεγονός ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου μετά την Αθήνα δεν επισκεπτόταν τη Θράκη κι έτσι ταξίδεψαν οι ίδιοι μέχρι την πρωτεύουσα για να τον συναντήσουν. Ο λόγος για τους μουσουλμάνους βουλευτές της Θράκης, τους ψευτομουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης, τους μουσουλμάνους αιρετούς δημάρχους και τα μέλη της άτυπης συμβουλευτικής επιτροπής της μειονότητας που έφτασαν εγκαίρως στην Αθήνα αφού όταν δεν μπορεί ο Μωάμεθ να πάει στο βουνό, πάει το βουνό σ΄ αυτόν και τον συνάντησαν αμέσως μετά τα κρίσιμα ραντεβού διυπουργικού επιπέδου του Αχμέτ Νταβούτογλου με τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Εκεί και οι μειονοτικοί δημοσιογράφοι που κάλυψαν το γεγονός, ενώ όλοι τους είχαν την ευκαιρία να …κλαφτούν για τα προβλήματα της μειονότητας έχοντας μπροστάρη τον Τούρκο πρόξενο Κομοτηνής Ιλχάν Σενέρ. Η συνάντηση φυσικά αυτή δεν έγινε σε κάποιο δημόσιο χώρο ανοιχτό σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά στην τουρκική πρεσβεία της Αθήνας υπό το βλέμμα του πρέσβη Κερίμ Ουράς και παρουσία μουσουλμάνων δημοσιογράφων από τη Θράκη οι οποίοι έσπευσαν, ως συνήθως, να υποβάλλουν τα σέβη τους στον αξιωματούχο της γείτονας. Μαζί τους οι βουλευτές ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν, ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Αιχάν Καραγιουσούφ και ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσείν Ζειμπέκ, ήταν και τα μέλη της συμβουλευτικής επιτροπής και δήμαρχοι στη Ροδόπη, ο δήμαρχος Ιάσμου Καδή Ισμέτ, ο δήμαρχος Αρριανών Ιμπραήμ Σερίφ, ο δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ και τέλος οι ψευτομουφτήδες Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ και Ξάνθης Αχμέτ Μετέ.

Εκπρόσωποι της μειονότητας, είχαν την ευκαιρία όπως λένε επισήμως τα ρεπορτάζ στα τουρκόφωνα Μέσα να ανταλλάξουν απόψεις για θέματα που αφορούν την μειονότητα με τον κ. Νταβούτογλου, ενώ είναι γνωστό ότι ο ισχυρός άνδρας της τουρκικής διπλωματίας τους πέρασε ένα γερό σεμινάριο για τις διεκδικήσεις και τις αξιώσεις της γείτονος στην Θράκη, για τα τρέχοντα ζητήματα που θα εγερθούν έντονες διεκδικήσεις όπως δίγλωσσα σχολεία, νομιμοποίηση ψευδομουφτήδων, κι εδώ ακούγεται το σενάριο να ζητηθεί η παρουσία του Αχμέτ Μετέ στην Ξάνθη και η υποχώρηση με την παραμονή του Μεχμέτ Τζεμαλή στην Κομοτηνή, η δημιουργία νέων συλλόγων με εθνικό χαρακτήρα, ζητήματα που καταστρατηγούν την συνθήκη της Λωζάννης και έρχονται να δημιουργήσουν νέα δεδομένα στα πλαίσια της αποθράσυνσης που παρατηρείται σε όλους τους τομείς. Η ελληνική πολιτεία και τα κόμματα αλήθεια πως απαντούν σε όσα βλέπουν να γίνονται; Ακόμη μετρούν ή προσβλέπουν στην δύναμη της μειονοτικής ψήφου;

Και γιατί αν οι σκοποί της συνάντησης ήταν σωστοί και άγιοι δεν καλύφθηκε απ΄όλα τα Μέσα και επιλέχθηκαν μόνο τα τουρκόφωνα μειονοτικά, έχοντας την αποκλειστικότητα της πρόσβασης;

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΜΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ

Σε πλήρη αντιδιαστολή με τη συμπεριφορά του βουλευτή Ροδόπης Αϊχάν Καραγιουσούφ, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε μία επικριτική ανακοίνωση σχετικά με την επίσκεψη του Τούρκου υπουργού. Αναλυτικά αναφέρει: «Από τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Νταβούτογλου φάνηκε ότι η Τουρκία εμμένει στην τακτική αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, μη αναγνωρίζοντας για παράδειγμα την επήρεια του συμπλέγματος του Καστελόριζου και αμφισβητώντας, επίσης, το αναφαίρετο δικαίωμα ανακήρυξης της ΑΟΖ από τη χώρα μας, σύμφωνα με τα όσα εγκαθιδρύει το διεθνές δίκαιο της θάλασσας. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ είναι υπέρ της βελτίωσης των σχέσεων της χώρας μας με την Τουρκία. Ωστόσο, για να γίνει κάτι τέτοιο, το οποίο θα είναι προς όφελος και των δύο λαών, πρέπει να υπάρξουν και βήματα από την πλευρά της γείτονος.

Οι δηλώσεις του κ. Νταβούτογλου προς τους Έλληνες δημοσιογράφους αποδεικνύουν ότι η Τουρκία έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά της εν όψει της επίπονης αλλά αναγκαίας προσπάθειας που πρέπει να καταβληθεί για να γυρίσει σελίδα στις διμερείς σχέσεις.
Υπό το φως των δηλώσεων αυτών αλλά και των χθεσινών, δύο παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου καθώς και μιας παράβασης του FIR Αθηνών, επισκέψεις σαν τη χθεσινή συνοψίζονται σε απλή ανταλλαγή φιλοφρονήσεων, άνευ ουσίας».

ΦΩΤΟ Birlik


http://www.xronos.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *