ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΗΘΕΝ ΣΥΓΚΕΚΑΛΥΜΜΕΝΟ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Ο ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

Οι αντιμνημονιακές μάσκες πέφτουν και ο μνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτεται…Η Κομισιόν κατέθεσε πριν λίγο πρόταση με βάση την οποία αποδέχεται (κορόιδο είναι να μην την αποδεχτεί)  τη λίστα αρκετών και επώδυνων μνημονιακών μέτρων που είχε καταθέσει η κυβέρνηση με τον Βαρουφάκη.

Σε ένα πολυσέλιδο κείμενο που τιτλοφορείται «Σημείωμα βοήθειας για την Ελλάδα» (βοήθεια!!! δεν θέλουμε άλλη “βοήθεια”) η Κομισιόν παριστάνει πως θέλει να γεφυρωθούν οι “διαφορές” και να λυθεί το ελληνικό ζήτημα.

Σε αυτή την πρόταση καταγράφονται όλα τα μέτρα και οι προϋποθέσεις για τη συμφωνία, ενώ, τα περισσότερα από αυτά που προτείνονται φαίνεται πως συνάδουν με τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς.

Οι δύο άγρια μνημονιακές προϋποθέσεις

Πρώτη προϋπόθεση είναι να νομοθετηθούν τα νέα μέτρα, που περιγράφονται στη λίστα και είναι ύψους 5 δισ. ευρώ, μέχρι τον Ιούνιο, προκειμένου να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό της διετίας 2015 – 2016.

Δεύτερη προϋπόθεση για συνολική συμφωνία, είναι να εφαρμοστούν το φθινόπωρο (Σεπτέμβριο – Οκτώβριο) οι μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές για την οικονομία που θα περιλαμβάνονται στη λίστα του ΟΟΣΑ και ήδη συμφωνημένες από τους δωσίλογους που μαύρισε ο λαός στις εκλογές μεταρρυθμίσεις όπως η αλλαγή του ασφαλιστικού και των εργασιακών σχέσεων.

Όλα τα μέτρα που περιλαμβάνει η λίστα Βαν Ρουφάκη

-η μεταρρύθμιση του ΦΠΑ που θα εφαρμοστεί μετά το καλοκαίρι (το πιθανότερο από 1η Οκτωβρίου) και προβλέπει την καθιέρωση ενιαίου συντελεστή 18% για συναλλαγές μετρητά και 15% για συναλλαγές με κάρτα και τη διατήρηση του χαμηλού συντελεστή 6,5%. (Ιδού το ετεροχρονισμένο ξέσκισμα του τουρισμού και των επιχειρηματιών)

-Αύξηση της έκτακτης εισφοράς στα ετήσια εισοδήματα πάνω από 30.000 ευρώ, στα πρό της μείωσης επίπεδα!!!(Να και το ξέσκισμα της μεσαίας τάξης!)

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΔΩ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *