Όνειρα – αλλά και σχέδια για τη Σελήνη!

Διεθνείς εταίρους – κράτη ή και ιδιώτες- φαίνεται οτι έχει στο πρόγραμμα να αναζητήσει η ΝΑΣΑ για την δημιουργία διαστημικού σταθμού στο φεγγάρι, που θα είναι κάτι σαν «αποικία»….

  Ο επικεφαλής της NΑΣΑ, κ. Γουίλιαμ Γκέρστενμαϊερ, ζήτησε τη σύνταξη έκθεσης, απο επιστήμονες, για το αν είναι εφικτό το ενδεχόμενο για τον σταθμό, και, μάλιστα, τους έδωσε και κατάλογο με ότι θα έχουν στη διάθεσή τους: Για την μεταφορά στο φεγγάρι θα μπορούσε να χρησιμεύσει, ένα νέο σύστημα εκτόξευσης διαστημικών πυραύλων, του οποίου η κατασκευή μόλις ολοκληρώθηκε, αλλά και το διαστημικό αεροσκάφος Orion, σύμφωνα με την γνώμη του επικεφαλής.

Στις προτεραιότητες της ηγεσίας της ΝΑΣΑ βρίσκεται την ίδια στιγμή η συνεργασία, στο πρόγραμμα, με ιδιώτες και διεθνείς εταίρους.

Θα συνδυαστούν αυτά; Είναι πολύ πιθανόν, λένε αρκετοί, διότι ο προυπολογισμός της ΝΑΣΑ περικόπηκε, όπως πολλά άλλα προγράμμματα…

Στην Ευρώπη ορισμένοι καταγράφουν, ότι η εξέλιξη αυτή μπορεί να δημιουργεί προυποθέσεις για να μπούν στο παιχνίδι τόσο η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεία ESA, όσο και η γερμανική DLR.

Λέτε να πάρουμε τα… βουνά της Σελήνης;

 http://ola-e-tipota.blogspot.com
http://periergaa.blogspot.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *