Τελευταία Νέα

Ο ρόλος Μέρκελ και Λαγκάρντ στο τρίτο μέρος της ταινίας “Ελληνική Διάσωση”!

Το sitePolitico στην ευρωπαϊκή του έκδοση προβλέπει… σόου της Άνγκελα Μέρκελ και της Κριστίν Λαγκάρντ στο θέμα της Ελλάδας.

«Έρχεται σύντομα: το σόου της Άνγκελα και της Κριστίν» είναι ο τίτλος του άρθρου με υπότιτλο «Μπορούν η Γερμανίδα Καγκελάριος και η επικεφαλής του ΔΝΤ, να βρουν μια λύση για την Ελλάδα που θα ικανοποιεί αυτούς στους οποίους λογοδοτούν;»

Το Politico παρομοιάζει την κρίση στην Ελλάδα με δραματική ταινία που έχει τίτλο «Ελληνική Διάσωση» και εκτιμά πως στο τρίτο της μέρας θα πρωταγωνιστήσουν η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Στο άρθρο σημειώνεται πως οι δύο ισχυρές κυρίες προσπαθούν να βρουν μια λύση που θα ικανοποιεί τους ψηφοφόρους της πρώτης και εκείνους στους οποίους λογοδοτεί η δεύτερη.

Από τη μια πλευρά – όπως αναφέρεται – οι Γερμανοί έχουν κουραστεί να διασώζουν την Ελλάδα και αισθάνονται ότι καλούνται να πληρώσουν τους φόρους που οι Έλληνες πολίτες αρνούνται να πληρώσουν στην κυβέρνησή τους. Επιπλέον αναφέρεται οτι η Άνγκελα Μέρκελ πρέπει να έρθει αντιμέτωπη με το γερμανικό Κοινοβούλιο το οποίο εμφανίζεται διστακτικό απέναντι στους «ηθικούς κινδύνους», ενώ παρατηρείται αύξηση της δυσαρέσκειας έναντι του ευρώ.

Συνεχίζοντας, το δημοσίευμα αναφέρει οτι η επικεφαλής του ΔΝΤ θα επιδιώξει την επανεκλογή της το επόμενο έτος. «Ως εκ τούτου, πρέπει να λάβει υπόψη το προσωπικό του Ταμείου και τη διστακτική στάση του ΔΣ να εμπλακεί και πάλι σε μια ελληνική διάσωση» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

Συνεχίζοντας, η Politico αναφέρει ότι «οι δυο γυναίκες θεωρούν ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία, γιατί η ελληνική κρίση βλάπτει τόσο την ευρωπαϊκή όσο και την παγκόσμια οικονομία. Ωστόσο, δεν πιέζονται τόσο πολύ, δεδομένου ότι η ευρωπαϊκή οικονομία ανακάμπτει αργά – και μια ελληνική κατάρρευση δεν θεωρείται ότι απειλεί την ύπαρξη της ευρωζώνης όπως πέντε χρόνια νωρίτερα. Όσον αφορά τη μεταξύ τους σχέση, οι δυο πολιτικοί συμφωνούν στα περισσότερα ευρωπαϊκά θέματα ενώ υπήρχε καλή χημεία μεταξύ τους κατά την τετραετή θητεία της Λαγκάρντ ως Υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας επί προεδρίας Σαρκοζί».

Ωστόσο, συνεχίζει η Politico, «παρά τον αμοιβαίο σεβασμό που τρέφουν η μια για την άλλη, η εύρεση μιας αμοιβαίας αποδεκτής λύσης για την Ελλάδα θα είναι «βασανιστική».

Πρόκειται για ένα παιχνίδι διεθνούς πολιτικής υψηλού κινδύνου, σχολιάζει η Politico.

ysterografa.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *