Νίκος Νικολόπουλος: “Είμαστε καταδικασμένοι να δημιουργήσουμε μία νέα εποχή για την χώρα”

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος απαντώντας σε ερωτήματα δημοσιογράφων σχετικά με
τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Τσίπρα- Καμμένου μεταξύ άλλων τόνισε:
«Σήμερα περιμένουμε με εξαιρετικό ενδιαφέρον να ακούσουμε τις προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού, που αφορούν εκτός όλων των άλλων και τις προτεραιότητες όλων των υπουργείων, πάνω στα κοχλάζονται κοινωνικά προβλήματα
.
Από σήμερα και μέχρι την Τρίτη τα μεσάνυχτα η νέα ελληνική κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου θα παρουσιάσει το κυβερνητικό της πρόγραμμα. Κατά συνέπεια για πρώτη φορά οι ελληνίδες και οι Έλληνες θα έχουν την ευκαιρία διαπιστώσουν, με ποιον τρόπο θα αντιμετωπίσουν τα ζέοντα κοινωνικά προβλήματα της σκληρής καθημερινότητας.
Μέχρι σήμερα τα φώτα της δημοσιότητας ήσαν  στο «γήπεδο» της Ευρώπης και του χρέους. Χωρίς να υποτιμούμε την σπουδαιότητα της οικονομικής πορείας της χώρας και τις σχέσεις με τους δανειστές, πρέπει να τονίσουμε πως η νέα κυβέρνηση πρέπει να αρχίσει να δουλεύει και σε μια σειρά άλλων ζητημάτων, πιο καθημερινών ίσως, αλλά εξίσου σπουδαίων για τη ζωή των πολιτών.

Είναι ξεκάθαρο ότι ζούμε ιστορικές στιγμές. Σήμερα η Ελλάδα έχει Κυβέρνηση δύο κομμάτων, που ανδρώθηκαν από την απαίτηση των πολιτών να τερματιστεί η μνημονιακή πολιτική που απεδέχθησαν οι Παπανδρέου Σαμαράς Βενιζέλος. Ζούμε μέρες ευθύνης, Η χώρα δίνει μια μάχη στις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και τα διεθνή ΜΜΕ, ώστε να καταργήσει τα μνημόνια και να ελαφρύνει τις δανειακές υποχρεώσεις.
Ναι, είναι πηγή ανακούφισης της χώρας ώστε να δημιουργηθεί επιτέλους ένα περιβάλλον ανάπτυξης δημιουργίας πορείας προς το μέλλον.

Όμως ταυτόχρονα πρέπει να δώσουμε και την μάχη για τους αδύναμους Έλληνες  πολίτες που ακόμα και σήμερα εξακολουθούν να συλλαμβάνονται για χρέη προς το Δημόσιο, να δικάζονται στα ποινικά δικαστήρια, ενώ έχασαν σπίτια επιχειρήσεις κάθε κινητή και ακίνητη περιουσία, να «κάθονται στο σκαμνί», λες και τα έκαναν με δόλο και δεν είναι θύματα της κρίσης. Χιλιάδες άνθρωποι που έχουν πτωχεύσει 30 χρόνια  πριν δεν μπορούν να επανέλθουν σε μια κανονική ζωή, γιατί το δημόσιο κρατά ενεργά τα χρέη τους, αντί να τους δίνει μια δεύτερη ευκαιρία, όπως ισχύει σ’ όλη την Ευρώπη, 4 εκατομμύρια δια βίου οφειλέτες χρωστούν σε δημόσιο Τράπεζες ασφαλιστικά ταμεία και πεθαίνουν πνιγμένοι σ’ αυτές τις οφειλές.

Δεν έχω το χρόνο να περιγράψω τις δεκάδες πληγές που έχει το σώμα του ελληνικού λαού. Να μιλήσω για την ανάπτυξη που είναι πάντα κολλημένη. για ένα εχθρικό και ανοργάνωτο κράτος…Η μάχη λοιπόν που δίνουμε ναι είναι στην Ευρώπη αλλά υπάρχει και μια μάχη εξίσου σοβαρή μέσα στη χώρα, που λέγεται μέτρα ανάπτυξης και ανακούφισης.
Έτσι μια από τις πρώτες προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης, είναι και η καταπολέμηση της διαφθοράς της διαπλοκής και της φοροδιαφυγής. Δεν είναι δυνατόν, όταν συνθλίβονται μισθωτοί συνταξιούχοι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες. μικροί  και μεσαίοι ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας ,να μένουν στο απυρόβλητο αυτοί που περιλαμβάνονται στην λίστα Λαγκάρντ τις άλλες λίστες. Δεν είναι δυνατόν να μένουν ατιμώρητοι οι πρωταγωνιστές των σκανδάλων των εξοπλιστικών και των σιδηροδρομικών έργων.

Η ελληνική οικονομία έχει δυνατότητες και συγκριτικά πλεονεκτήματα, που με την κατάλληλη διαχείριση μπορούν  να αξιοποιηθούν. Η αύξηση του ΑΕΠ θα εκφραστεί σύντομα με συγκεκριμένες πολιτικές που επεκτείνονται από τον πρωτογενή τομέα στην ανάπτυξη του ορυκτού πλούτου της βιοτεχνίας και της βιομηχανίας έως το εμπόριο.
Σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να διαβουλευτούμε χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς φετίχ.
Η αξιοπρεπής διαπραγμάτευση, η εθνική περηφάνια, δυναμώνει με την ανάπτυξη και για τούτο αυτές τις αναπτυξιακές πολιτικές, εμείς στους ανεξάρτητους έλληνες θα τις αγκαλιάσουμε και θα τις ενδυναμώσουμε! Εμείς στην προηγούμενη μοιρολατρεία που υποστήριζε, ότι δεν παράγουμε τίποτα εμείς φωνάζουμε ότι παράγουμε. Παράγουμε προϊόντα από την ελληνική γη, απ’ το υπέδαφος, απ’ τη βιομηχανία και την Βιοτεχνία, ακόμα και απ’ τον τουρισμό και την παιδεία. Σπάζοντας τον φαύλο κύκλο της εσωστρέφειας και των εμποδίων στην επιχειρηματικότητα πολύ γρήγορα θα αναδειχθούν οι εθνικοί πρωταθλητές.

Γιατί μόνον έτσι θα δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, γιατί μόνον έτσι θα ενισχυθούν τα ασφαλτικά ταμεία, γιατί μόνο έτσι θα αυξηθούν οι εξαγωγές και η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.
Στην εθνική προσπάθεια που ξεκινάμε θέλουμε να οικοδομήσουμε μια ευρύτατη κοινωνική και πολιτική συναίνεση. Να επαναλειτουργήσουν οι δίαυλοι επικοινωνίας με την κοινωνία, τους επιχειρηματικούς φορείς και τους εργαζόμενους. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να σταματήσουμε αυτό τον κατήφορο και να ανταποκριθούμε στην βαριά εντολή του ελληνικού λαού.
Τέλος,  απαντώντας ως πρόεδρος του κεντροδεξιού Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος σχετικά με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είπε πως κακώς κάποιοι θεωρούν παράξενο αυτό το γάμο και μιλώντας καρδιακά τόνισε:
«Είναι προφανές, ότι προσωπικά με χωρίζουν μεγάλες ιδεολογικές διαφορές από το ΣΥΖΡΙΖΑ, με ενώνουν όμως και πολλά που στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, είναι απείρως πιο σημαντικά ποσά με χωρίζουν. Ποια είναι αυτά; Η κοινή  απαίτησε να ξεκολλήσουμε τη χώρα από το βούρκο του μνημονίου. Ή προσπάθεια να αναστηλώσουμε το κύρος της πολιτικής και να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ούτε είμαστε όλοι κωλοτούμπες.
Η ικανοποίηση  της λαϊκής εντολής  για ένα κράτος δικαίου, η προάσπιση τού δικαιώματος των πολιτών στην αξιοπρέπεια και το μεροκάματο, τέλος η τεράστια ανάγκη που υπάρχει να ενώσουμε όλους τους έλληνες αριστερούς δεξιούς και κεντρώους σε ένα κοινό σκοπό, για μια κοινή ελπίδα μας φέρνει πολύ κοντά. Ναι λοιπόν είμαστε διαφορετικοί, αλλά δεν είμαστε εχθροί, αγωνιζόμαστε στην ίδια πλευρά ο ένας δίπλα στον άλλο
.
Πιστεύω όπως είπε και ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ και Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος κανένας μας δεν είναι «πρόβατο» και προσωπικά  ποτέ δεν υπηρέτησα καλά το ρόλο του προβάτου, άρα θα σταθούμε όλοι μας, ο ένας δίπλα στον άλλο με τον αναγκαίο αλληλοσεβασμό! Πρέπει να σεβαστούμε ο ένας την διαφορετικότητα του αλλού να μην υπερβούμε τα εσκαμμένα και να προτάξουμε τους κοινούς στόχους, έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να δημιουργήσουμε μια νέα εποχή!
Είμαστε καταδικασμένοι να μη χάσουμε αυτή την ευκαιρία».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *