Π. Βλαστός: Ο απόλυτος άρχοντας των φυλακών Κορυδαλλού – Η στενή παρέα με Άκη Τσοχατζόπουλο και Λάκη Γαβαλά – Ποιος αποκάλυψε το κύκλωμα εκβιαστών

Ο 44χρονος βαρυποινίτης φαίνεται ότι…. έλυνε και έδενε στις φυλακές Κορυδαλλού
– Ο Παναγιώτης Βλαστός βρισκόταν συχνά στην πτέρυγα VIP, όπου έκανε στενή παρέα με τον Άκη Τσοχατζόπουλο και άλλους “διάσημους”
– Όλη η υπόθεση για το κύκλωμα εκβιαστών ξεκλειδώθηκε από στενό συγγενικό πρόσωπο του Βλαστού, διότι κινδύνευε η ζωή του
– Είχε φτάσει στο σημείο να απειλεί γυναίκα δικαστικό, που τον επισκέφτηκε στις φυλακές για να του πάρει κατάθεση, λέγοντάς της λεπτομέρειες για το παιδί της
– Κατηγορούμενος ως ηθικός αυτουργός σε τρεις βομβιστικές επιθέσεις ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Ως ο απόλυτος άρχοντας της φυλακής εμφανίζεται ο Παναγιώτης Βλαστός στην ογκοδέστατη δικογραφία. Ο 44χρονος βαρυποινίτης φαίνεται ότι…. έλυνε και έδενε, καθώς δεχόταν μέχρι και πριβέ επισκεπτήρια στο κελί του, ενώ μπορούσε να κυκλοφορεί ελεύθερα σε όλες τις πτέρυγες του Κορυδαλλού. Μάλιστα, συχνά πυκνά βρισκόταν στην πτέρυγα VIP, όπου έκανε στενή παρέα με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, αλλά και με άλλους “διάσημους”, όπως ο Λάκης Γαβαλάς, ο Μάκης Ψωμιάδης και ο ηγούμενος Εφραίμ, όταν είχε προφυλακιστεί για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

Όλη η υπόθεση για το κύκλωμα εκβιαστών ξεκλειδώθηκε από στενό συγγενικό πρόσωπο του Βλαστού, διότι κινδύνευε η ζωή του. Ο Βλαστός πίστευε ότι το πρόσωπο αυτό του είχε φάει 250.000 ευρώ από ένα ποσό 1,5 εκατ. ευρώ που μάλλον προερχόταν από τα λύτρα της απαγωγής Παναγόπουλου. Μάλιστα, είχε καταγραφεί στο επισκεπτήριο των φυλακών Κορυδαλλού ο ξυλοδαρμός του συγγενικού προσώπου από τον Βλαστό, μπροστά στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, που όμως δεν έκαναν τίποτα.

Οι εμπλεκόμενοι του κυκλώματος, γνωρίζοντας ότι τα τηλέφωνα παρακολουθούνται, είχαν φτιάξει τους δικούς τους κώδικες επικοινωνίας και είχαν ειδικό γλωσσάρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt, ο Παναγιώτης Βλαστός είχε φτάσει στο σημείο να απειλεί γυναίκα δικαστικό, που τον επισκέφτηκε στις φυλακές για να του πάρει κατάθεση, λέγοντάς της λεπτομέρειες για το παιδί της.

Υπενθυμίζουμε ότι στο κύκλωμα που εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής, εμπλέκονται σύμφωνα με τη δικογραφία συνολικά 37 άτομα, μεταξύ των οποίων ο Άκης Τσοχατζόπουλος, δικηγόροι, σωφρονιστικοί υπάλληλοι και αστυνομικοί.

Ως ηγετικά στελέχη φέρονται από την αστυνομία, οι κρατούμενοι των φυλακών Παναγιώτης Βλαστός 44 ετών, Γιάννης Σκαφτούρος 46 ετών και Βασίλης Στεφανάκος 54 ετών, ενώ σημαντικό ρόλο φέρεται ότι είχε ο καταζητούμενος για την ένοπλη ληστεία τον περασμένο Αύγουστο στο Δίστομο και ως συνεργάτης του Νίκου Μαζιώτη, Σπύρος Δραβίλας 34 ετών.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος σύμφωνα με τη δικογραφία κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός σε τρεις βομβιστικές επιθέσεις που έγιναν στις 16/04, 15/05 και 16/07/2014, στο σπίτι του συγκατηγορούμενου του πρώην υπουργού για την υπόθεση των εξοπλιστικών, Γιάννη Σμπώκου, και στην επιχείρηση της αδερφής του με σκοπό την εκβίαση.

Την εντολή για τις βομβιστικές αυτές επιθέσεις φέρεται ότι έδωσε ένας από τους τρεις έγκλειστους αρχηγούς της εγκληματικής οργάνωσης. Όπως ανακοίνωσε σήμερα, ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχος Παναγιώτης Στάθης, την υπόθεση χειρίστηκε η Ασφάλεια, ωστόσο, συνέδραμε ουσιαστικά η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η Διεύθυνση Διαχείρισης Πληροφοριών και η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών που συμμετείχαν ουσιαστικά στην ευρείας κλίμακας επιχείρηση.

Οι πληροφορίες του newsIT, μάλιστα, αναφέρουν πως ο πρώην υπουργός είχε δώσει την εντολή για τις βομβιστικές επιθέσεις εναντίον του Γιάννη Σμπώκου, πληρώνοντας 5.000 ευρώ, επειδή ο τελευταίος φέρεται να του χρώσταγε το υπέρογκο χρηματικό ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ που αρνούνταν να του δώσει, ενώ ο Ά. Τσοχατζόπουλος γνώριζε ότι είχε στην κατοχή του.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟ
Υ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *