Στο Στρατοδικείο για παράβαση καθήκοντος, και εγκατάλειψη θέσης, η εισβολή στο ΥΠΕΘΑ

Το Διαρκές Στρατοδικείο Αθηνών (εισαγγελέας Στρατοδικείου) αναλαμβάνει πλέον την ………
διερεύνηση, των δραματικών γεγονότων της εισβολής και κατοχής του προαύλιου χώρου του ΥΠΕΘΑ την περαμένη Πέμπτη.

Όπως αναφέρουν πηγές της στρατιωτικής δικαιοσύνης η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ (Υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος) με επείγον έγγραφο, ζητεί την διερεύνησητων γεγονότων της περασμένης Πέμπτης στις 4/10/2012 από τη στρατιωτική δικαιοσύνη σε ότι αφορά τη διάπραξη αδικημάτων που εμπίπτουν στο στρατιωτικό ποινικό κώδικα, Τέτοια είναι η παράβαση καθήκοντος, η εγκατάλειψη θέσηςκ.λ.π.

Ήδη από αύριο ξεκινά προκαταρκτική εξέταση όπου θα κληθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι της ασφάλειας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της διοικητικής πυραμίδας. Η κυβέρνηση καθιστά σαφές ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει να περάσει “αβρόχοις ποσί” η εισβολή της περασμένης Πέμπτης στο Υπουργείο.

Οι εικόνες που έχουν καταγράψει οι κάμερες είναι άκρως αποκαλυπτικές: Οι συνδικαλιστές που μπαίνουν στο υπουργείο, επιτίθενται στην φρουρά της πύλης εκ των όπισθεν, την ώρα που άλλοι από τους συγκεντρωμένους με λοστούς κρυμμένους σηκώνουν την ατσάλινη πύλη! Όπως θα έκαναν κομμάντο του εχθρού.

Εν συνεχεία έχουν βιντεοσκοπηθεί τουλάχιστον είκοσι άτομα με λοστάρια που κουβαλούσαν στην “ειρηνική” κατά τα άλλα, διαδήλωση.Υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες υπαξιωματικοί και αξιωματικοί οι οποίοι και νοσηλεύθηκαν.

Αλλά το υλικό που έχουν καταγράψει οι κάμερες δείχνει και κάτι άλλο: Άγνωστα άτομα είχαν παρεισφρύσει στις τάξεις των εργαζομένων στα ΕΝΑΕ και πρωταγωνίστησαν στην κατάληψη!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *