Ο Νέρωνας, ο Χρυσός Νιπτήρας και η Χρυσή Αυγή..

Γράφει ο Θωμάς-Σολ Ζυγούρης


Πριν δύο περίπου χρόνια στην φοιτητική περιοχή των Εξαρχείων και διαισθανόμενος την άνοδο του φασισμού είχα δημοσιεύσει μια μπροσούρα με τον τίτλο το “Δερματοσκελετικό πρόβλημα”.(Παρεμπιπτόντως έχει εμπλουτιστεί με περισσότερα στοιχεία και ίσως κυκλοφορήσει, χωρις ασφαλώς χρηματικό αντίτιμο)…
Αντικείμενο μελέτης υπήρξε το πως ο σωματότυπος και τα διαφορετικά χαρακτηριστικά ενός ανθρώπινου όντος είναι ικανά να οδηγήσουν μεμονωμένα άτομα αλλά και έθνη σε ρατσιστική συμπεριφορά. Συνέβαινε κατά την αρχαιότητα, συμβαίνει και σήμερα.

Τον τίτλο τον δανείστηκα ένεκα του τραγικού γεγονότος – της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα – απο ένα “υποκείμενο” που αυτοπροσδιορίζεται ως Ακροδεξιός και “ανώτερος ” άνθρωπος.

Τα επίσημα ΜΜΕ έχουν “βομβαρδίσει” το τηλεοπτικό κοινό με πληροφορίες για την υποδομή και την λειτουργία της οργάνωσης .Και ορθώς πράττουν. Σκοπός του άρθρου είναι να δώσει πληροφορίες για το ιστορικό υπόβαθρο της πραγματικής Χρυσής Αυγής αλλά και για το ΓΙΑΤΙ ο Μιχαλολιάκος επέλεξε αυτό το όνομα.

Ο άνθρωπος αυτός σήμερα βρίσκεται σε κατάσταση διαρκούς “Νερωνικού ” παραληρήματος. Η μελέτη -κατά την δεκαετία του 80- ιστορικών και αποκρυφιστικών κειμένων τον οδηγήσαν να ηγείται του τρίτου σε δυναμική κόμματος στην Ελλάδα.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι δημοσιογράφοι δεν του θέτουν μια απλή ερώτηση. Πως προέκυψε η ονομασία; Γιατί δεν το ονόμασε πχ Χρυσή Ελλάδα, Χρυσός νιπτήρας κλπ.. Ο Μιχαλολιακός επιμελώς αποκρύπτει το γεγονός ότι η ονοματοδοσία διαθέτει περίεργες ρίζες.

Αγγλία, έτος 1888.Ο Γουίλιαμ Γουίν Γουέσκοτ, ιατροδικαστής στο επάγγελμα και οι ΜακΓρέγκορ Μάθερς και Γουίλλιαμ Γούντμαν ιδρύουν το Ερμητικό Ταγμα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. (Hermetic Order of the Golden Dawn). Το Τάγμα έδινε έμφαση στην μαγεία και την αστρολογία, ενώ οι τίτλοι μύησης και η ιεραρχία είχαν κάποια στοιχεία απο τον επίσημο Τεκτονισμό, ο οποίος το αντιμετώπιζε ως μία ακόμα γραφική περίπτωση. 

Τα μέλη της υποστήριζαν την ύπαρξη μιας φυλής “Μυστικών Αρχηγών”, υπεράνθρωπα όντα που ζούνε στο κοινωνικό σύνολο και καθορίζουν την τύχη του!. Αν και το Τάγμα εμφάνιζε απολίτικα χαρακτηριστικά, τα μέλη απο την Βρετανία υπήρξαν αντισημίτες και σε συνδυασμό με το ότι διεκδικούσε- ψευδώς- γερμανική προέλευση, θα είχε χαροποιήσει τον νεαρό τότε Μιχαλολιάκο.

Μέλος του Τάγματος υπήρξε και μια “Διονυσιακή” προσωπικότητα, ο Αλιστερ Κρόουλι , γνωστός στο κοινό ως το Θηρίο της Αποκάλυψης.! Αυτα τα ολίγα για την πραγματική Χρυσή Αυγή.

Όπως εύστοχα ισχυρίζεται ο συγγραφέας Peter Levenda όλες αυτές οι οργανώσεις τύπου Χρυσής Αυγής αντιπροσώπευαν την τελευταία κραυγή του “Ανθρώπου της Αναγέννησης”, προτού η επιστήμη, η ιατρική και η βιομηχανική επανάσταση μετατρέψουν την εξειδίκευση σε ανάγκη και τη μεσαιωνική εικόνα του πανίσχυρου Μάγου σε γλυκόπικρη ανάμνηση. (τέλη του 18ου αιώνα)

Φαντάζομαι τον Μιχαλολιάκο σε νεαρή ηλικία να αποστηθίζει πλειάδα τέτοιων βιβλίων με αποκρυφιστική θεματολογία όπως και έργα του Φόν Λίστ και του Λάντς φον Λίμπενφελς, ο οποίος είχε προτείνει τα καλύτερα δείγματα άριων αρσενικών να ζευγαρώνουν μόνο με τα καλύτερα δείγματα άριων γυναικών!

Το κακό δεν θα αργούσε να γίνει στο μυαλό ενός νεαρού ανθρώπου που προφανώς βρισκόταν ήδη σε σύγχυση.

Μία λατρεία για το ότι προέρχονταν απο την Γερμανία με μια ισχυρή δόση αποκρυφιστικών ρατσιστικών θεωριών, λατρείας για την αρχαία Ελλάδα και αντισημιτισμού και ιδού…Η δημιουργία της “νέας” Χρυσής Αυγής το 1980.

Το αυγό του φιδιού εκκολάφθηκε και άρχισε να δαγκώνει. Το κωμικοτραγικό στοιχείο στην υπόθεση αυτή είναι ότι οι ψηφοφόροι του κόμματος προέρχονται κυρίως απο την Λαική Δεξιά, απο ανθρώπους δηλαδή, που βρίσκονται κοντά στην Εκκλησία και που θεωρητικά απεχθάνονται την βία.

18 Σεπτεμβρίου 2013. Ενας 34χρονος αγωνιστής της ζωής, εργάτης και συνάμα και μουσικός δέχεται ύπουλη επίθεση με μαχαίρι απο μέλος της Χρυσής Αυγής.

Η αιτία; Με την μουσική που έγραφε κατέκρινε τον Ναζισμό. Διέθετε αναλυτική σκέψη και αρνούνταν να αποδεχτεί τις ρατσιστικές θεωρίες.

Ο δολοφόνος υποστηρικτής της θεωρίας περί ανωτερότητας της λευκής φυλής, παρουσιάστηκε στα ΜΜΕ. Ισως κάποιοι να περίμεναν να δούνε στην οθόνη της τηλεόρασης, έναν ξανθό με μπλέ μάτια και όμορφο σωματότυπο. Το θέαμα ήταν θλιβερό. Παρουσιάστηκε ένα υποκείμενο με άσχημο κρανίο και έναν ασύμμετρο τριχωτό δερματοσκελετό..

Στην περιπτωσή του για μια φορά θα ίσχυε το “monstrum in fronte .montsrum in animo”του Λομπρόζο.(άσχημος στο πρόσωπο..άσχημος και στην ψυχή)

Ο Παύλος ένας ρωμαλέος άνθρωπος με όμορφα χαρακτηριστικά υπήρξε θύμα του. Ο δολοφονός δεν μισούσε μόνο τις ιδέες του αλλά και το εξευγενισμένο παρουσιαστικό του, ένα παρουσιαστικό που υποδήλωνε ότι έχεις να κάνεις με άνθρωπο, κάτι που ο Ρουπακιάς δεν υπήρξε ποτέ..

ΥΓ: Για το τι είναι Ναζισμός καθώς και το μεταφυσικό πλαίσιο του αξίζει να διαβάσετε:

α) Ο ναζισμός μυστική εταιρεία του Γκέρσον Βέρνερ

β) Ναζισμός και αποκρυφισμός του Πήτερ Λεβέντα

γ) Πως βίωσα τον Ναζισμό του Ιωσήφ Κόεν

δ) Η ανατομία του φασισμού του Ρομπερτ Πάξτον

ε) Η πάλη ενάντια στον Φασισμό στην Γερμανία του Λέον Τρότσκι εκδόσεις Εργατική Δημοκρατία.

ζ ) Με τον όρο “δερματοσκελετό” υπονοώ το σωματότυπο. Η λέξη έχει “περιπαικτική” διάθεση και προέκυψε μετά απο έναν διάλογο που είχα με έναν τύπο φίλα προσκείμενο στον χώρο της άκρας δεξιάς.


 www.news4all.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *