Η Δημοκρατια δεν μενει εδω

Το να αναφερεις μια λεξη συνεχως με μονο σκοπο να πεισεις τον αλλον οτι αυτο που εσυ πιστευεις ειναι και αυτο που συμβαινει δεν εχει κανενα νοημα,αυτο ειναι κατι που κανουν καθεστωτα που δεν εχουν καμια σχεση με οτι ….
ονομαζεται Δημοκρατια.

Τοσα χρονια ακουμε σαν δικαιολογια οσων κανουν αυτη την λεξη,η δημοκρατια δεν τρομοκρατειται…λενε,συμφωνω κι εγω αλλα η δικη τους Δημοκρατια ξερει να τρομοκρατει,και εχει πολλα μεσα να το κανει αυτο.
Το διαπιστωσαμε ολοι εκει που δεν το περιμεναμε,τις δυο μερες της απεργιας στο τελος του Ιουνιου,εκει ειδαμε την προετοιμασια,την κατασκευη και την εκτελεση ενος σχεδιου που μονο σε δημοκρατιες δεν πραγματοποιειται.

Και φυσικα στην δικη τους δημοκρατια επι 37 χρονια δεν παραιτειται κανενας,ποτε,για κανεναν λογο,και ο Παπουτσης δεν εχει παραιτηθει για σοβαροτερους λογους….αλλα το ξεχναει,δεν θα εχουν ξεχασει ομως το ονομα του οι συγγενεις του Σαμινα,και ουτε εκει ζητησε συγνωμη,πως περιμενουμε να ζητησει τωρα?

Και ομως καποτε κραταγε την σημαια του Πολυτεχνειου στις επετειους του ξεσηκωμου,τι εγινε και απο τετοιος δημοκρατης καταντησε αλλος δημοκρατης,τι μεταφραση και σε ποια γλωσσα εχουν κανει στην λεξη ωστε να την αλλαξουν κατα το συμφερον τους?

Οι αγανακτισμενοι πολιτες και ο αποκλεισμος της Βουλης ηταν εναντιον στην δημοκρατια…ειπαν,μα απο ποτε η δημοκρατια ειναι μεσα στο κτηριο κλειδωμενη και ο λαος απ’εξω ειναι εχθρος της?
Ποια φορα καλεσαν στην γιορτη τους τον λαο….αυτοι ειναι οι μονοι δημοκρατες στην χωρα και εμεις οι υπολοιποι ειμαστε δημοκρατες μονο την ημερα των εκλογων?

Μιλανε για μια λεξη,μια εννοια που δεν ξερουν το νοημα της,διοτι στην χωρα επι 37 χρονια δεν ειχαμε δημοκρατια,πλιατσικο ειχαμε,και λογικο ειναι να υποστηριζουν τα συμφεροντα τους τωρα που βλεπουν οτι ο λαος ξεσηκωνεται,συμμορια ειναι και δεν θελουν να χασουν τα προνομια τους,ανεπαγγελτοι ειναι και ξερουν οτι δεν θα βρουν δουλεια.

Ποιος θα προσλαβει εναν αποτυχημενο πολιτικο που το μονο που εκανε στην ζωη του ειναι να μιλαει για κατι που δεν γνωριζει?
Την δημοκρατια?

http://harrytsopanos.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *