Η ΕΕ έκανε πίσω στις κυρώσεις για την Ρωσία: “Θα είναι οικονομική αυτοχειρία για την Ευρώπη”

H EE δεν ενέκρινε τις νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η Catherine Ashton απορρίπτοντας έτσι τις πιέσεις της Ουάσιγκτον. Την ίδια στιγμή η 25η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία του ουκρανικού Στρατού που επιχειρούσε στα σύνορα με την Ρωσία περικυκλώθηκε από τις δυνάμεις Αυτοάμυνας της Νέας Ρωσίας. Ο συγκεκριμένος σχηματισμός θεωρούνταν υπεύθυνος για πολλές επιθέσεις εναντίον αμάχων σε πράστια του Λούγκανσγκ.

Στο διπλωματικό μέτωπο οι ΗΠΑ απέτυχαν να πείσουν τους Ευρωπαίους για ένα νέο γύρο κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας, αφού θα αρχίσει να προσβάλεται ο πυρήνας της ευρωπαϊκής οικονομίας η ίδια η Γερμανία. Η Γερμανία ως γνωστόν ευημερεί με τις εξαγωγές των οποίων ένα τεράστιο μέρος πηγαίνει στην Ρωσία. Ο Γερμανός Επίτροπος σε θέματα Οικονομικών σχέσεων στην Ανατολική Ευρώπη Eckhard Cordes προειδοποίησε για δραματικές συνέπειες λόγω της ουκρανικής κρίσης.

“Ασχέτως με τις κυρώσεις οι εξαγωγές γερμανικών αγαθών στη Ρωσία και στην Ουκρανία μπορεί να μειωθούν περισσότερο από 6 δισεκατομύρια το χρόνο, ουκρανική κρίση χτύπησε την οικονομική πρόοδο στην Α.Ευρώπη και νιώθουμε τις αρνηικές συνέπειες”.

Και συνέχισε λέγοντας “οι κυρώσεις αυξάνουν το τίμημα που πρέπει να πληρώσουμε για αυτήν την κρίση. Οι κυρώσεις θα κρατήσουν τους επενδυτές μακριά και θα απομονωθεί περαιτέρω η Ρωσία”.”Επιθυμούμε την λύση της σύγκρουσης με διπλωματικά μέσα. Ας αδραχτεί η ευκαιρία της εκεχειρίας. 300 νεκροί θα έπρεπε να πείσει καθε πλευρά ότι η κρίση πρέπει να λυθεί με συζητήσεις”

Εξελίξεις όμως είχαμε και στο μέτωπο της Α.Ουκρανίας όπου φαίνεται να σταματά η αρχική επιθετικότητα των Ουκρανών οι οποίοι εκμεταλεύτηκαν το σάστισμα των ρωσόφωνων και κατάφεραν να καταλάβουν κάποια χωριά γύρω από το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσγκ. Σήμερα ανακοινώθηκε η περικύκλωση της 25ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας του ουκρανικού Στρατού από τις δυνάμεις των ρωσόφωνων στα σύνορα με την Ρωσία.

Θεωρείται μια μεγάλη νίκη και ένα ειδος εκδίκησης καθώς η συγκερκιμένη ταξιαρχία βομβάρδιζε την πόλη του Λουγκάνσγκ από την οχυρή θέση Rybhoz.Οι ρωσόφωνοι κατόρθωσαν και πέτυχαν με τη βοήθεια πυρών πυροβολικού, διπλή υπερκέραση. Τώρα η ενίσχυση των ουκρανικών δυνάμεων στο λούγκανσγκ από τα νότια καθίσταται αδύνατη.

“Στόχος μας να διατηρήσουμε την ηρεμία στα σύνορα με την Ρωσία” αναφέρει ο διοικητής των ρωσόφωνων.”Ακουσαμε αραβικά και είδαμε και μαύρους άντρες στις γραμμές των αντιπάλων μας.” ενοώντας ότι στις γραμμές των Ουκρανών βρίσκονται μισθοφόροι και ισλαμιστές.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *