Χαν: Υπάρχουν ενδείξεις ανάκαμψης στην Ελλάδα

Την άποψη πως στην Ελλάδα υπάρχουν ενδείξεις οικονομικής ανάκαμψης, που ο ίδιος ελπίζει ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς θα γίνει αισθητή και…

στους πολίτες, εξέφρασε ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Αυστριακός Γιοχάνες Χαν, σε συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση.

Ο ίδιος ευελπιστεί πως και εφέτος, όπως και πέρυσι, θα υπάρξει στην Ελλάδα μια καλή τουριστική περίοδος, που θα δώσει τα απαραίτητα κίνητρα ανάπτυξης. Παρατηρώντας δε πως μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια έχουν χαθεί στην Ευρώπη περίπου τρία εκατομμύρια θέσεις εργασίας, ο Ευρωπαίος Επίτροπος επισήμανε ότι με τα μέσα που διαθέτει η Περιφερειακή Πολιτική της ΕΕ έχουν δημιουργηθεί 600.000 θέσεις εργασίας και αυτό ισχύει και για την Ελλάδα.

Κάθε χώρα, όπως είπε, υποβάλει ένα σχέδιο στρατηγικής από το οποίο προκύπτει σε ποιούς τομείς πρέπει να διατεθούν οι πόροι, για παράδειγμα στην Ελλάδα στους τομείς του τουρισμού και της παρασκευής τροφίμων, ενώ υπάρχουν περιφέρειες της όπου λειτουργούν καλά πανεπιστήμια και άρα εκεί υπάρχουν δυνατότητες.

Τόνισε επίσης πως στόχος είναι να δημιουργηθούν μακροπρόθεσμα θέσεις εργασίας, εκτιμώντας πως μέχρι τέλος του 2020 θα είναι ορατά τα αποτελέσματα αυτών των μέτρων, ενώ παρέπεμψε στο γεγονός ότι στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, το ποσοστό εκβιομηχάνισης βρίσκεται στο 50% άλλων ευρωπαϊκών χωρών, όπως η Αυστρία και η Γερμανία.

Στην ίδια συνέντευξη ο Γιοχάνες Χαν διατύπωσε την επιθυμία του να παραμείνει μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και μετά τη λήξη αυτής της θητείας του τον ερχόμενο Οκτώβριο, υπενθυμίζοντας πως με το έργο του ως Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής έχει τύχει διεθνούς αναγνώρισης.

Πρόσθεσε δε, πως σε περίπτωση παραμονής του στην Επιτροπή δεν θα είχε αντίρρηση να αναλάβει νέες αρμοδιότητες στον τομέα του ανταγωνισμού, κάτι, που όπως σημείωσε, θα αποφασίσει βέβαια ο νέος πρόεδρός της Επιτροπής.

Πηγή: www.skai.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *