Σύγχρονος Ηρώδης η Χρυσή Αυγή, λέει η ΓΣΕΕ..

Αθήνα Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την ερώτηση της Χρυσής Αυγής προς το υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με τον αριθμό παιδιών αλλοδαπών που φοιτούν σε παιδικούς σταθμούς. Η ΓΣΕΕ σε επιστολή της προς….

τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη αναφέρει ότι «ερωτήσεις ειδικής στόχευσης, και μάλιστα κοινοβουλευτικές, υποκρύπτουν άποψη ‘σύγχρονου Ηρώδη’, που μία ευνομούμενη Πολιτεία πρέπει να καταδικάσει».

Στην επιστολή, που κοινοποιεί και στον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, η ΓΣΕΕ ζητεί τη διάθεση περισσότερων κονδυλίων για τη λειτουργία περισσότερων παιδικών σταθμών.

Επίσης, ζητεί να τηρηθεί «η ευρωπαϊκή δέσμευση της χώρας μας για παροχή και εξασφάλιση φροντίδας στο 90% των παιδιών ηλικίας μεταξύ 3 ετών και σχολικής ηλικίας και στο 33% τουλάχιστον των παιδιών κάτω των 3 ετών».

Αναφερόμενη τέλος στο θέμα των αλλοδαπών παιδιών, η Συνομοσπονδία υποστηρίζει ότι «εφόσον οι αλλοδαποί γονείς έχουν τις προϋποθέσεις που τίθενται για την υποδοχή των δικαιούχων στους παιδικούς σταθμούς δεν μπορεί να αποκλειστεί το παιδί τους από την κλήρωση, ούτε να απομακρυνθεί πριν συμπληρώσει την προσχολική ηλικία λόγω εθνικότητας, θρησκείας, φύλου, γλώσσας, φυλετικής ή κοινωνικής ομάδας».

«Ως εκ τούτου πιστεύουμε ότι οι απαντήσεις του υπουργείου θα θωρακίζουν τη συνταγματική νομιμότητα και δεν θα υπεισέρχονται σε διάθεση στοιχείων προς εκμετάλλευση» καταλήγει η επιστολή.

πηγή….. Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *