Μοίρασαν λουλούδια και ..χαμόγελα

Μαθητές στα Άγραφα τίμησαν τα περήφανα γερατειά μοιράζοντας τους χειροποίητα λουλούδια

Ημερίδα Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης στη Δομνίστα με…

θέμα «Υπέρταση & Διατροφή»
Η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία» εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου. Υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν.
Δομή Δημοτικής ενότητας Αγράφων
Με αφορμή την Ημέρα αυτή, το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» της Δημοτικής Ενότητας Αγράφων σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Αγράφων μοίρασαν χειροποίητα λουλούδια που έφτιαξαν οι μαθητές για τους παππούδες τους αλλά και για τους Ηλικιωμένους κατοίκους του χωριού λέγοντας ένα μεγάλο «Ευχαριστώ» για την προσφορά τους και το έργο τους. Οι μαθητές μέσα από τη δραστηριότητα αυτή και τη συζήτηση ευαισθητοποιήθηκαν για την Τρίτη Ηλικία και τη συμβολή των παππούδων τους στη σύγχρονη κοινωνία.
(Στη φωτογραφία ,στιγμιότυπο ενός μαθητή μαζί με το Νοσηλευτή προσφέρουν ένα χειροποίητο λουλούδι –φόρο τιμής – σε ηλικιωμένο)
Δομή Δημοτικής ενότητας Δομνίστας
Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ηλικιωμένων, 1η Οκτωβρίου, το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» της Δημοτικής Ενότητας Δομνίστας πρόκειται να υλοποιήσει Ημερίδα Ευαισθητοποίησης και
Ενημέρωσης με θέμα «Υπέρταση & Διατροφή» με εισηγητή τον Ειδικό Παθολόγο Αθανάσιο Τσακανίκα και θα πραγματοποιηθεί στο Κρίκελλο, έδρα της Δημ. Ενότητας, στις 16 Οκτωβρίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00.

Πηγή: prassia-eyrytanias

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *