Κίνηση για την δημιουργία εταιρείας λαϊκής βάσης στον ΠΑΟΚ

Όπως προκύπτει από ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες των τελευταίων ωρών, υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στα δρώμενα του «Δικεφάλου του Βορρά», μιας και επιφανείς επιχειρηματίες που είναι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ ετοιμάζουν κίνηση για να βοηθήσουν την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ. To balla.gr έχει πληροφορίες για το πώς θα είναι αυτή η εταιρεία λαϊκής βάσης.
Όπως ακούγεται, θέλουν να ιδρύσουν μία…
ΠΕΚ, όπου οι πληροφορίες λένε ότι ήδη έχει ετοιμαστεί το καταστατικό και απομένει να το καταθέσουν. Βέβαια, η «ασπρόμαυρη ΠΕΚ» θα είναι διαφορετική σε σχέση με τις ΠΕΚ της ΑΕΚ «ΑΕΚ 1924» και την ΠΕΚ του Ανδρέα Βγενόπουλου για τον Παναθηναϊκό. Η διαφορά της έχει να κάνει με μία «πραγματική» πολυμετοχικότητα.

Εδώ και πολύ καιρό η διοίκηση του ΠΑΟΚ δίνει μετοχές του συλλόγου και στον κόσμο της ομάδας, μιας και δεν υπάρχει κάποιος επιφανείς επιχειρηματίας να πάρει μόνος του το βάρος του ΠΑΟΚ, και οι μοναδικοί που μπορούν είναι ο Λαός του «Δικεφάλου του Βορρά», έτσι επιχειρηματίες, άνθρωποι της ελληνικής showbiz, γνωστοί οπαδοί του ΠΑΟΚ, αλλά και ο απλώς κόσμος θα είναι πλέον ο «μεγαλομέτοχος» του ΠΑΟΚ.

Η εταιρία που θέλουν να ιδρύσουν είναι εταιρεία λαϊκής βάσης. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει το balla.gr, η εταιρία αυτή θα είναι στα πρότυπα το πώς λειτουργεί η Μπάγερν Μονάχου εδώ και πολλά χρόνια.

Η Μπάγερν είναι μία εταιρεία, σε στυλ λαϊκής βάσης, δηλαδή είναι μια εταιρεία Joint stock company (JSC), δηλαδή οι μέτοχοι της εταιρείας είναι υπόχρεοι στα χρέη της εταιρείας, δηλαδή για να ξεπληρωθούν τα χρέη της εταιρείας, αυτά που μπορούν να δημιουργηθούν, μπορούν να γίνουν μέχρι και κατασχέσεις της περιουσίας του κάθε μετόχου, μιας και θα είναι υπόλογοι, και όχι όπως ισχύει μέχρι τώρα που ο κάθε μέτοχος δημιουργεί στην εταιρεία, πχ τον ΠΑΟΚ, να τα αφήνει στην πλάτη του συλλόγου και να μην είναι υπόλογος σε αυτά…

Για όσους θέλουν να δουν τη σημαίνει ακριβώς η Joint Stock Company από την ιστοσελίδα www.investopedia.com:

Joint Stock Company – JSC
What Does Joint Stock Company Mean;
An organization that falls between the definitions of a partnership and corporation. This type of company issues stock and allows for secondary market trading; however, stockholders are liable for company debts.

Παράλληλα η εταιρεία που θα δημιουργηθεί θα έχει και στοιχεία μιας εταιρείας λαϊκής βάσης, όπως την γνωρίζουμε, δηλαδή στην περίπτωση του ΠΑΟΚ, ορισμένο ποσοστό μετοχών του ΠΑΟΚ θα δοθούν στον απλό κόσμο του ΠΑΟΚ, δηλαδή θα λειτουργεί σαν μία εταιρεία λαϊκής βάσης, Public Limited Company ( PLC).

Για όσους θέλουν να δουν τη σημαίνει ακριβώς η Public Limited Company από την ιστοσελίδα www.investopedia.com:

Public Limited Company – PLC
What Does Public Limited Company – PLC Mean?
The standard legal designation of a company which has offered shares to the general public and has limited liability. A Public Limited Company’s stock can be acquired by anyone and holders are only limited to potentially lose the amount paid for the shares. It is a legal form more commonly used in the U.K. Two or more people are required to form such a company, assuming it has a lawful purpose.

Αυτό σημαίνει, πως εάν τελικά αυτή η κίνηση πραγματοποιηθεί τότε στον «ασπρόμαυρο» σύλλογο θα αλλάξουν τα οικονομικά δεδομένα και ο ΠΑΟΚ θα περάσει σε ένα νέο καθεστώς ιδιοκτησίας, που θα έχει το γνώμονα από την μία την οικονομική βοήθεια του ΠΑΟΚ και ταυτόχρονα την απόλυτη διαφάνεια στο εσωτερικό του συλλόγου, δηλαδή τόσο στις επενδύσεις, όσο και στα νέα χρέη που πιθανότατα θα δημιουργηθούν, μιας και όλοι οι μέτοχοι θα είναι υπόλογοι…

http://www.balla.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *