Καταγγελίες, “ρουσφέτια” και υβριστικές επιστολές με αποδέκτη τη Βουλή

Περισσότερες από 4.500 επιστολές λαμβάνει ετησίως η Βουλή, οι οποίες στη συνέχεια αξιολογούνται από υπηρεσιακούς παράγοντες, διαχωρίζονται και διανέμονται σε ……
υπηρεσίες, κοινοβουλευτικές ομάδες και στις θυρίδες βουλευτών.
Οι επιστολές δεν αφορούν μόνο στην κοινοβουλευτική εργασία αλλά και πάσης φύσεως θέματα. Αυτά τα έγγραφα, όπως αναφέρει ο “Τύπος της Κυριακής”, χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες.
Σε εκείνα που “καλύπτονται” υπό τον όρο “καταγγελίες” και κατά μέσο όρο φτάνουν τις 130 επιστολές ετησίως, σε αυτά που κατατάσσονται με το γενικό όρο “καταγγελίες” και αριθμούν περί τα 210 έγγραφα τον χρόνο και στις υβριστικές επιστολές που είναι πάνω από 500 έγγραφα οι οποίες δεν μοιράζονται και ύστερα από λίγο καταστρέφονται.
Η θεματολογία των εγγράφων που αποστέλλονται ποικίλλει. Από σοβαρή και τεκμηριωμένη αλλά και χωρίς συγκεκριμένες αναφορές, ενώ δε λείπουν και αυτο-προτάσεις για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας και στοχασμοί για την αναθεώρηση του πολιτεύματος.
Συγκεκριμένα, υπήρξε εξώδικη πρόσκληση, με τον συντάκτη της να ζητά από τον τότε πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων “μία από τις προσεχείς ημέρες να συγκαλέσετε την Ολομέλεια σε ειδική συνεδρίαση και με μοναδικό θέμα Ημερησίας Διατάξεως την ψήφιση και πιθανή εκλογή του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας”, θεωρώντας, όπως σημειώνει, “αυτοδικαίως τον εαυτό μου για την παραπάνω θέση”.
Σε άλλη επιστολή, πολίτης ζητά από τον Πρόεδρο της Βουλής να παρέμβει ώστε κάποιος μητροπολίτης να τον χειροτονήσει ιερέα-εθελοντή. Μάλιστα προτείνει ο μισθός που θα έπαιρνε εάν γινόταν αμειβόμενος ιερέας να πηγαίνει στο ταμείο για το εθνικό δημόσιο χρέος.
Υπάρχουν ακόμα και τα ηλεκτρονικά μηνύματα που επίσης τυπώνονται και πρωτοκολούνται, όπως αυτό ενός πολίτη που αναφέρει ότι υπάρχει μια ομάδα που ισχυρίζεται ότι είναι η ΕΥΠ, η οποία χρησιμοποιεί τεχνολογικό εξοπλισμό για να επικοινωνεί μαζί του εδώ και αρκετούς μήνες, αλλά έχει υπόνοιες ότι του κάνουν ζημιά στον εγκέφαλο ή του αφαιρούν μνήμες.
Η αποκάλυψη για τα έγγραφα που φτάνουν καθημερινά στο Κοινοβούλιο ήρθε από τις περιβόητες επιστολές που απέστειλαν ή κοινοποίησαν ο κτηματομεσίτης Ιωσήφ Λιβανός και ο πρώην συνεργάτης του Ομίλου Καρούζου Γιώργος Ζωγραφάκης.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *