Λίγο πριν τελειώσουν τα χρήματα…

Μετά από τη Σύνοδο Κορυφής που είναι προγραμματισμένη για τις 18 Οκτωβρίου, αλλά πιθανότατα πριν από το τέλος Οκτωβρίου, θα κριθεί, κατά τη διάρκεια ενός έκτακτου Eurogroup, η εκταμίευση της επόμενης δόσης των 31,5 δισ. ευρώ, για την ελληνική οικονομία.

Το πιθανότερο είναι μάλιστα ότι αυτό το….
Eurogroup θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης, καθώς, θα έχει περισσότερο τυπικό χαρακτήρα, αφού τα πάντα θα έχουν προσυμφωνηθεί.

Υπάρχει πάντα η πιθανότητα, ωστόσο, οι ημερομηνίες να μην «βγουν» και το συμβούλιο να λάβει χώρα μέσα στο Νοέμβριο. Αυτό όμως θα έχει ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να διασφαλίσει τη δόση της προς το τέλος Δεκεμβρίου, σε αυτή την περίπτωση, αφού, παρά τις εγκρίσεις, θα πρέπει να προηγηθούν ένα σωρό τυπικά ζητήματα, που θα πρέπει να επιλυθούν, πριν το χρήμα αρχίσει να ρέει.

Αυτό με τη σειρά του, θα έχει ως αποτέλεσμα, οι δυνατότητες της ελληνικής πλευράς να εξαντληθούν, αφού τα ταμεία της είναι σχεδόν άδεια, όπως παραδέχθηκε και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα, γεγονός το οποίο η Αθήνα θα ήθελε να αποφύγει πάση θυσία, σε αυτή τη συγκυρία.

http://www.voria.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *