Πρόκληση η άρνηση του Ολοκαυτώματος στη Βουλή – Αντιδρούν έντονα τα κόμματα

Αντιδρούν τα κόμματα

Ως πρωτοφανή πρόκληση εκ μέρους των χρυσαυγιτών, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση για το περιεχόμενο μιας αντιρατσιστικής νομοθετικής παρέμβασης…

εκλαμβάνουν βουλευτές όλων των κομμάτων και κυβερνητικοί παράγοντες την άρνηση του Ολοκαυτώματος εκ μέρους του Ηλ.Κασιδιάρη από το βήμα της Βουλής…

Η πρόκληση Κασιδιάρη προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών, καθώς είναι η πρώτη φορά που διατυπώνεται εντός του Κοινοβουλίου τέτοια άποψη. Έχει προηγηθεί, πάντως, η παραδοχή του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΧΑ Χρ.Παππά, μέσα στη Βουλή, ότι έχει στο παρελθόν γράψει κείμενα που εξυμνούσαν τον Χίτλερ και το ναζισμό.

Όπως σημειώνουν Τα Νέα, κυβερνητικοί παράγοντες δεν απέκλειαν την πιθανότητα μετά το φιλοναζιστικό παραλήρημα στη Βουλή να επανέλθουν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ στον δρόμο ενός συμβιβασμού για τον αντιρατσιστικό νόμο.

Η άρνηση του Ολοκαυτώματος από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τα κόμματα, ενώ τις πρακτικές της ΧΑ καταδίκασε από το Ελσίνκι και ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός διαχώρισε το νεοναζιστικό μόρφωμα από τους ψηφοφόρους που το ακολουθούν, σημειώνοντας ότι οι άνθρωποι χρειάζεται να πιστέψουν ότι οι θυσίες τους θα αποφέρουν καρπούς.

Έντονη και άμεση ήταν η αντίδραση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας στην πρόκληση της Χρυσής Αυγής. Ο πρόεδρος της εβραϊκής κοινότητας Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του ΚΙΣ Δαυίδ Σαλτιέλ, μιλώντας στην εφημερίδα Έθνος, τόνισε ότι η άρνηση του Ολοκαυτώματος από το συγκεκριμένο βουλευτή προσβάλει το ίδιο το ελληνικό κοινοβούλιο, καθώς και τον αγώνα των Ελλήνων εναντίον του ναζισμού.

«Αποτελεί προσβολή στη μνήμη εκείνων που έπεσαν υπερασπιζόμενοι την αξιοπρέπεια και την ανθρωπιά απέναντι στη χιτλερική βαρβαρότητα και προσβολή προς τα θύματα των βιομηχανοποιημένων θαλάμων αερίων, όπου εκατομμύρια άνθρωποι βρήκαν φρικτό θάνατο, μεταξύ των οποίων 6 εκατομμύρια εβραίοι και ανάμεσά τους 70.000 έλληνες εβραίοι» δήλωσε ο κ. Σαλτιέλ.

Η πρόκληση και οι αντιδράσεις στη Βουλή

Αφορμή για τη νεοναζιστική πρόκληση στάθηκε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου εναντίον του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, σχολιάζοντας τη μη έλευση στην Προκαταρκτική Επιτροπή του ισραηλινού πρώην διευθύνοντος συμβούλου εταιρείας επενδύσεων, Σάμπι Μιωνή -το όνομα του οποίου καταγράφεται στη μεγαλύτερη κατάθεση της λίστας Λαγκάρντ, ύψους 550 εκατ. δολαρίων-, φωτογράφισε τον εαυτό του ως «αρνητή του Ολοκαυτώματος των Εβραίων» και των χιτλερικών θαλάμων αερίων.

Ειδικότερα, ο χρυσαυγίτης βουλευτής, αναφερόμενος στην άρνηση του ισραηλινού επιχειρηματία να παραστεί στην Προκαταρκτική με την αιτιολογία ότι «σε αυτή συμμετέχουν αρνητές του Ολοκαυτώματος από τους Ναζί», είπε: «Και φυσικά συμμετέχουν στην Επιτροπή αρνητές του Ολοκαυτώματος», εννοώντας τον εαυτό του, αφού εκείνος είναι ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής στην Επιτροπή.

Ο κ. Κασιδιάρης πρόσθεσε: «Εμείς δεν θέλουμε να πάμε στο δολοφονικό κράτος των σιωνιστών. Αυτός ο κύριος, όταν πατήσει το πόδι του στη χώρα μας, θα πάει στη Δικαιοσύνη».

Όταν το λόγο πήρε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου ζήτησε την παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χαράλαμπου Αθανασίου, ρωτώντας τον εάν γνωρίζει τι ποινές προβλέπει η γερμανική Δικαιοσύνη για αντίστοιχες αναφορές. «Πέρασε από το βήμα ο αρνητής του Ολοκαυτώματος των Εβραίων. Υπάρχει ποινική αντιμετώπιση αυτής της συμπεριφοράς; Όταν σας έλεγε η ΔΗΜΑΡ για την ανάγκη του αντιρατσιστικού νόμου έρχεται η πραγματικότητα να σας δείξει την αναγκαιότητά του» επισήμανε

Αμεση ήταν και η αντίδραση του προέδρου της Προκαταρκτικής Επιτροπής Χρήστου Μαρκογιαννάκη, ο οποίος έκανε λόγο για «γεμάτη ρατσισμό και φιλοναζισμό ομιλία του κ. Κασιδιάρη».

Από την πλευρά τους, οι χρυσαυγίτες βουλευτές άδραξαν την ευκαιρία για να δημιουργήσουν ένταση εντός της αίθουσας της Ολομέλειας αρχίζοντας να φωνάζουν: «Να μας τα πει αυτά η Ρεπούση, η οποία αρνείται τη γενοκτονία των Ποντίων».

Απαντώντας ο κ. Αθανασίου στην ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ είπε ότι στην πρόταση της ΝΔ συμπεριλαμβάνεται πρόβλεψη για καταδίκη των αρνητών του Ολοκαυτώματος. Αμέσως μετά ωστόσο ο κ. Οικονόμου επανήλθε στο θέμα υποστηρίζοντας: «Για αναφορές σαν του κ. Κασιδιάρη σε χώρες όπου υπάρχει αντιρατσιστικό νομοσχέδιο τιμωρείται κανείς με 5 χρόνια φυλάκισης».

Λίγο αργότερα, στη δευτερολογία του, ο κ. Κασιδιάρης επανήλθε στο θέμα καλώντας τη ΔΗΜΑΡ να σταματήσει να αναφέρεται σε Ολοκαυτώματα. «Το συγκεκριμένο κόμμα έχει στις τάξεις του υποκείμενα που αρνούνται τα Ολοκαυτώματα. Μιλάω για την κυρία Ρεπούση, και σε αυτή την ιστορία είναι υπεύθυνη και η ΝΔ που εξέδωσε το άθλιο βιβλίο της. Δεν θα κάνετε την Ελλάδα Γερμανία, δεν θα σας το επιτρέψει η Χρυσή Αυγή», είπε οργισμένος ο κ. Κασιδιάρης.

Η προκλητική θέση του βουλευτή οδήγησε στην παρέμβαση της αντιπρόεδρου της Βουλής και η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά ζήτησε τη διαγραφή της λέξης «υποκείμενα» από τα πρακτικά. «Οσο και αν διαφωνώ με την κυρία Ρεπούση, αυτή η λέξη δεν επιτρέπεται», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Κόλλια-Τσαρουχά.

Στην κ. Ρεπούση αναφέρθηκε, πάντως, και η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή, μιλώντας στο Mega το πρωί της Παρασκευής. Η κ. Μακρή σημείωσε ότι πρέπει να καταδικάσουμε τους αρνητές των Ολοκαυτωμάτων και γενοκτονιών, σημειώνοντας ότι εκτός από τον κ. Κασιδιάρη και η κ. Ρεπούση αρνείται την γενοκτονία των Ποντίων. «Να καταδικάσουμε και τις δύο πλευρές, [τις αρνήσεις] από όπου κι αν προέρχονται» ανέφερε.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *