xOrisOria News

Επιτέλους Έλεγχος των ‘Ειδικών Λογαριασμών’ των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας!

Επιτέλους ας γίνει έλεγχος των ‘Ειδικών Λογαριασμών’ των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας! Αυτοί οι λογαριασμοί που δεν ελέγχονται από ορκωτούς λογιστές. Αυτά τα κρησφύγετα των ‘τρωκτικών’, διότι από εκεί πέρασαν τα διάφορα ΚΒΣ και το ΕΣΠΑ…
Είναι γνωστό πλέον και προφανές ότι τα προγράμματα της Ε.Ε. αντί να αποτελέσουν εργαλεία ανάπτυξης του τόπου αποτέλεσαν εστίες διαφθοράς της κοινωνίας μας. Αποτέλεσαν το δόλωμα για να εκμαυλιστεί το πανεπιστημιακό προσωπικό και έτσι να αδιαφορεί και απέχει πλέον από το δράμα που ζει ο υπόλοιπος λαός.

Ξέρουμε ότι κάθε ΑΕΙ ή ΤΕΙ έχει και τον ‘Ειδικό Λογαριασμό’ του. Εκεί βρίσκεται και η κόπρος των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Εκεί σοβούν τα σκάνδαλα.

Τι ήταν ένα πρόγραμμα της Ε.Ε., στις περισσότερες των περιπτώσεων ήταν ένα πακέτο χαρτιών. Αυτό το πακέτο χαρτιών περιγράφει κάποιο έργο και παρουσιάζει κάποιους συνεργάτες αυτού που διαχειρίζεται το έργο. Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι και μερικές σελίδες Web που αναγγέλλουν την προσφορά του προγράμματος. Ακόμη συμπεριλαμβάνεται 1-2 ημερίδες για ‘προβολή’ του έργου. Σε πολλές περιπτώσεις τίποτε παραπάνω. Και όμως αυτό το ‘πακέτο’ στοιχίζει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Αυτό εν ολίγοις είναι το γραφεικρατικό εφέυρημα της Ε.Ε.

Στον ‘Ειδικό Λογαριασμό’ φαίνεται ο ‘καθηγητής’ με τις κομματικές διασυνδέσεις. Εκεί απεικονίζονται οι συνεργάτες του. Εκεί φαίνεται και η τιμωρία όσων δεν ‘συνεργάζονται’ με τους κομματικούς.

Αλλά τα προγράμματα αυτά δημιουργήθηκαν επειδή έτσι τα σχεδίασε η Ε.Ε. Απλώς οι καθηγητές προσαρμόστηκαν προς τα ‘ζητούμενα’ με το αζημίωτο και με αρκετή φορολόγηση φυσικά.

Ας δούμε συγκεντρωτικές καταστάσεις αμοιβών δεκαετίας, ας ελέγξουμε που βρίσκεται ο εξοπλισμός που αγοράστηκε με διάφορα προγράμματα της ΕΕ τα οποία όμως να έχουν ‘ελεγχθεί’ και από τα αποτελέσματα των ελέγχων αυτών και δεν θα πλήξουμε!


Λ.Α.

Use Facebook to Comment on this Post