Τελευταία Νέα

Η “ταμπακιέρα” είναι σε όσα… δεν είπε

Ήταν μια ομιλία μαραθώνιος. Προσαρμοσμένη όμως στο αμήχανο ακροατήριο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, με ξεκάθαρη στόχευση, και εξίσου ευκρινή «οδικό χάρτη», για να φτάσει ως εκεί.
Λογικά, και ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου θα πρέπε να…..
κουράστηκε, τόση ώρα που μιλούσε στους βουλευτές του. Επέλεξε άλλωστε τον καλά προφυλαγμένο χώρο των κομματικών γραφείων στην Ιπποκράτους, και όχι τον Ναό της Δημοκρατίας, το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ο Πρωθυπουργός είπε πολλά. Περισσότερα όμως εννοούσε. Και τον βοήθησαν σε αυτό οι επιτελείς του. Τα πλάνα της ομιλίας του, που περνούσαν μέσα από την τηλεοπτική εικόνα σε κάθε σπίτι, έδειχναν και την widescreen που είχε πίσω του, όπου εναλλάσσονταν μηνύματα-ατάκες. Η κυριότερη: Μαζί αγωνιζόμαστε. Το έλεγε και το επαναλάμβανε, προφανώς για να πείσει το ακροατήριό του ότι έτσι πρέπει να γίνει.

Ξεκινώντας την ομιλία του, παρουσίασε μια σειρά από αιχμηρές ερωτήσεις προς… τον εαυτό του, οι περισσότερες εκ των οποίων ήταν «δανεικές» ατάκες, από πρόσφατες δημόσιες τοποθετήσεις των στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Της Βάσως Παπανδρέου, του Γιώργου Φλωρίδη, του Πάρη Κουκουλόπουλου. Από το «δεν βγαίνει ο λογαριασμός», μέχρι το «θα χρεοκοπήσουμε τελικά;». Και από το «θα μπορούσαμε να μην μπούμε στον μηχανισμό στήριξης του μνημονίου», μέχρι το «και τώρα τι θα λέμε στους ψηφοφόρους μας».

Τις απαντήσεις φυσικά… τις έδωσε ο ίδιος. Λίγο πριν τον επίλογο της ομιλίας του, θύμισε με νόημα τη φράση που αποδίδεται στον Γιώργο Αλογοσκούφη ότι του έλεγε ο Κώστας Καραμανλής, όταν ο άλλοτε «γαλάζιος τσάρος», πρότεινε στον προκάτοχο του Γιώργου στο Μέγαρο Μαξίμου, τη λήψη έκτακτων μέτρων για την οικονομία: «Ας το για αργότερα». Να είστε βέβαιοι ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα διστάσει να κάνει αυτή τη φράση προεκλογικό επιχείρημα.

Για το τέλος δε, ο Γιώργος κράτησε το καλύτερο, και πιο ηχηρό, παρόλο που είναι πολυφορεμένο: «Δεν με ενδιαφέρει να εκλεγώ ξανά. Με ενδιαφέρει να βγάλουμε την Ελλάδα από το τέλμα». Δυστυχώς για τους περισσότερους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο Παπανδρέου το εννοεί, όταν το λέει…

http://www.statesmen.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

4 Comments

  1. Ο άντε.γ@8787-87

    Η συσσωρευμένη του μαλακία του έχει κουρκουτιάνει τη μυαλομυτζίθρα που περιφέρει στο αυγοκέφαλό του.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *