Αντιδρά η ΕΕ στην απόφαση της Σερβίας για συμμετοχή στην παρέλαση της Μόσχας

  Ο Ευρωβουλευτής Έντουαρντ Κουκάν, επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που επισκέφθηκε τη Σερβία αυτή την εβδομάδα πρότεινε στον πρόεδρο της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς, πως δεν θα έπρεπε να πάρει μέρος στην παρέλαση της 70ης επετείου της νίκης επί του φασισμού στη Μόσχα.

    Σε μια συνέντευξη για την εφημερίδα Blic, ο Κουκάν, δήλωσε ότι, ο Νίκολιτς θα έπρεπε να επισκεφθεί μόνο το μνημείο των στρατιωτών του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου και να αγνοήσει την παρέλαση.
    Άμεση ήταν η απάντηση από τον Σέρβο Πρόεδρο. Κοφτά και ρητά, απάντησε:
«Δεν είναι καλό να δώσετε συμβουλές σε κάποιον όταν δεν ζητάει την γνώμη σας».
    Στην ανακοίνωση που διανεμήθηκε από το γραφείο του Σέρβου προέδρου, αναφαίρετε ότι,
«Ούτε ο Πρόεδρος Νίκολιτς, καθώς και κανένας από τους Σέρβους πολιτικούς δεν έχουν δώσει συμβουλές στον Πρόεδρο της Σλοβακίας, που χρειάζεται να πηγαίνει και που δεν χρειάζεται να πηγαίνει, καθώς και τι πρέπει να πράττει.
    Η γνώμη της πλειοψηφίας των πολιτών αυτής της χώρας είναι ότι πρέπει να καλλιεργηθούν καλύτερες σχέσεις με όλους, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Ο Πρόεδρος εκπροσωπεί κατηγορηματικά τη γνώμη του λαού και κανείς δεν θα τον επηρεάσει να αλλάξει γνώμη, ούτε ο Κουκάν» -αναφέρει η δήλωσή του Σέρβου Προέδρου.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *