Κάντλι: «Ακούστε με» (ΒΙΝΤΕΟ)

Τέταρτο βίντεο με το βρετανό όμηρο Τζον Κάντλι έδωσαν στη δημοσιότητα οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (IS). Το βίντεο δημοσιοποιήθηκε μετά τη δημοσίευση ενός άρθρου του Κάντλι, στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού του Ισλαμικού Κράτους «Dabiq».

Στο βίντεο με τίτλο, «Ακούστε με» (Lend me your ears) ο βρετανός όμηρος αναφέρεται στους αποκεφαλισμούς δημοσιογράφων, καθώς στις αεροπορικές επιδρομές της Δύσης κατά της εξτρεμιστικής οργάνωσης.

Ο Κάντλι, εμφανίζεται να δηλώνει ότι οι τζιχαντιστές έχουν μπει ενεργά στη μάχη και οι αμερικανικές επιδρομές εναντίον της, δεν πρόκειται να τo σταματήσουν, σημειώνοντας ότι «όποιος ελπίζει σε μια σωστή και καθαρή χειρουργική επέμβαση, χωρίς να λερώσει τα χέρια του, θα βρεθεί προ εκπλήξεως, μόλις μπει στη μάχη». Αναφερόμενος στην πολιτική που ακολουθούν οι ΗΠΑ, ο βρετανός όμηρος λέει ότι αυτή περιορίζεται στις αεροπορικές επιδρομές και στο να ρίχνει ανθρωπιστική βοήθεια στο Ιράκ, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει με αυτόν τον τρόπο τους Αμερικανούς πολίτες.

Στο άρθρο, που φέρεται να  έχει γράψει ο Κάντλι και δημοσιοποιήθηκε από τους τζιχαντιστές, την Κυριακή, συμπεριλαμβάνεται στο τέταρτο τεύχος του περιοδικού τους υπό τον τίτλο «Η πραγματική ιστορία πίσω από τα βίντεό μου» και ο βρετανός όμηρος εμφανίζεται να δηλώνει ότι εκείνος ήταν ο σεναριογράφος των βίντεο, απευθύνοντας έκκληση στη βρετανική κυβέρνηση να διαπραγματευτεί για την απελευθέρωσή του.

«Τέσσερις από τους συγκρατούμενούς μου έχουν ήδη εκτελεστεί από το Ισλαμικό Κράτος με τον πιο φρικιαστικό τρόπο που θα μπορούσε να υπάρξει, αφού οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας αποφάσισαν να μην συζητήσουν τους όρους για την απελευθέρωσή τους», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Κάντλι στο φερόμενο ως «άρθρο του».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *