Βελτίωση στην εξώπορτα ασφαλείας κάνοντας ένα απλό κολπάκι !

Είναι πολύ της μόδας οι πανάκριβες πόρτες ασφαλείας σήμερα. Υποτίθεται ότι σας προστατεύουν από τους διαρρήκτες.
Πρόκειται για ένα πολύ ωραίο ανέκδοτο, που σε κάνει να γελάς αν ξέρεις τον βασικό μηχανισμό.
Πρώτα πρώτα θα πρέπει να έχετε πραγματικά ακριβή κλειδαριά και όχι τις χαζές με τα μεγάλα πλακέ κλειδιά.
Δεύτερον θα πρέπει οπωσδήποτε να κλειδώνετε την πόρτα, να έχετε το κλειδί από μέσα και να βάλετε ένα ειδικό άγκιστρο το οποίο δεν θα αφήνει το κλειδί να γυρίσει. Υπάρχουν εργαλεία με τα οποία πιάνετε το κλειδί από την έξω μεριά της πόρτας και την ξεκλειδώνετε σαν κύριοι!
Τέλος αν αφήσετε την πόρτα χωρίς κλείδωμα μπορεί να ανοίξει με μία ταυτότητα ή μία τηλεκάρτα ΑΜΕΣΩΣ. Έκανα αυτό το πείραμα στην δικιά μου πόρτα και το κατάφερα με την πρώτη.
Τελικό συμπέρασμα: αφού έτσι κι αλλιώς ΟΛΕΣ οι πόρτες θα αντισταθούν δύσκολα σε έναν οργανωμένο κλέφτη, τουλάχιστον αφαιρέστε του την δυνατότητα να μπει αμέσως και βολευτείτε με το να μην κλειδώνετε και ξεκλειδώνετε συνέχεια την πόρτα λες και βρισκόσαστε σε φυλακή.
Προσωπικά δεν είχα διάθεση ούτε να κλειδώνω (ειδικά όταν φεύγω από το σπίτι) ούτε να αγοράζω πανάκριβες πόρτες που θα άνοιγαν και αυτές με τηλεκάρτα.
Έτσι έκανα μία μικρή βελτίωση στην κάσα της πόρτας. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι η γλώσσα της πόρτας αφήνει προς τα έξω την κωνική πλευρά της και έτσι οπισθοχωρεί εύκολα όπως βλέπετε στο πρώτο σχήμα. Πρόσθεσα μία σιδερένια γωνία και την στερέωσα με βιδάκια. Αν η πόρτα σας δεν έχει σε βολικό σημείο βιδάκια, πρέπει να ανοίξετε τρύπες με το τρυπάνι στην κάσα, που δεν θα πάθει απολύτως τίποτε. Και είναι εύκολη δουλειά ακόμα και για έναν ανειδίκευτο.
Το σημείο που θα μπει το λαμάκι το βλέπετε στο δεύτερο σχέδιο. Βλέπετε επίσης τον τρόπο με τον οποίο εμποδίζει την διάρρηξη.

Στην φωτογραφία τώρα βλέπετε την “δουλειά τελειωμένη” και το λαμάκι που εμποδίζει πλέον την είσοδο σε κάποιο διαρρηκτικό εργαλείο.

aienaristeyein.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *