Συνάντηση Υπ. Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά με Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο

Η Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά υποδέχτηκε σήμερα στις 10 π.μ. στο Διοικητήριο, τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο.

Η κ. Τσαρουχά  μετά τη συνάντηση με τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, δήλωσε:

«Συναντήθηκα σήμερα με τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο με τον οποίο μιλήσαμε για τα Εθνικά θέματα και τις μεγάλες προκλήσεις των ημερών μας. Με τον Παναγιώτατο, πέρα από τη θρησκεία, μας συνδέει η βαθιά αγάπη για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό και είχαμε μια βαθιά εποικοδομητική συζήτηση για πολλά θέματα.

Εμείς οι Χριστιανοί τοποθετούμε πάνω από όλα τον Άνθρωπο. Είναι δεδομένος λοιπόν ο σεβασμός μας απέναντι σε όλους όσους έχουν διαφορετική θεώρηση στην Πατρίδα μας πάνω στα πνευματικά ζητήματα και το ρόλο της Εκκλησίας, και θα πορευτούμε εν ειρήνη με όλους τους συνανθρώπους μας, εν μέσω της μεγάλης Ευρωπαϊκής οικογένειας μας.
Είναι όμως δεδομένη και η απαίτησή μας να σεβαστούν και οι άλλοι τη δική μας ανάγκη για αξιοπρέπεια και Εθνική Κυριαρχία. Ο Παναγιώτατος έχει δηλώσει πολλές φορές από τον άμβωνα ότι σε αξίες και ιδανικά δεν γίνονται εκπτώσεις. Εμείς ως Υφυπουργείο Μακεδονίας Θράκης θα δουλέψουμε σκληρά για να κάνουμε πραγματικότητα αυτή την υπόσχεση, μας δεσμεύουν εξάλλου οι προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα.

Συμβαίνει η περίοδος πνευματικής άσκησης και εγκράτειας που είναι η Σαρακοστή, να συμπίπτει με τη δύσκολη περίοδο που η Ελλάδα μας αγωνίζεται για να σταθεί ξανά ηθικά και κοινωνικά στα πόδια της. Ελπίζουμε ότι το μήνυμα της Σαρακοστής θα προσδώσει πνευματική διαύγεια σε όλους μας για να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να βγούμε νικητές ως λαός και ως χώρα. Σʼ αυτόν τον αγώνα ευχής έργον είναι να σταθούν δίπλα στην Κυβέρνηση άπαντες».

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, δήλωσε: 

«Αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι ως επισκέπτης σήμερα στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπως το γνωρίζουμε εμείς, και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που είχα επικοινωνία με την Υφυπουργό.

Ανταλλάξαμε πολύ χρήσιμες σκέψεις, απόψεις και εκτιμήσεις για την επικαιρότητα, για όλα τα θέματα που αφορούν την περιοχή μας. Πιστεύω ότι η συνεργασία μας θα συνεχιστεί σε όλα τα επίπεδα. Όταν η Εκκλησία και το Κράτος είναι συνεργάτες, κυρίως στον τομέα της προσφοράς προς τον λαό μας στα θέματα που αντιμετωπίζει, τότε τα αποτελέσματα είναι πραγματικά και ουσιαστικά και παράλληλα ο λαός αισθάνεται ικανοποιημένος από τη συνδρομή και επικοινωνία.

Χαίρομαι που η Κυβέρνηση βρήκε λύση και έδωσε, έστω και με τη μορφή του Υφυπουργείου, ζωντάνια στην περιοχή μας, δίνοντας τη δυνατότητα της άμεσης επαφής και επικοινωνίας της Κυβέρνησης, μέσω της Υφυπουργού, για τα θέματα του ακριτικού ελληνισμού από τον Έβρο μέχρι και τις δυτικές περιοχές των πόλεων της Μακεδονίας.

Ο λαός μας έχει ιδιαίτερα προβλήματα και απαιτήσεις στα οποία αναμένει το ενδιαφέρον της Πολιτείας και της Εκκλησίας. Πιστεύω ότι με τη δύναμη του Θεού ο λαός μας θα τα έχει όλα. Η συζήτηση με την κυρία Υφυπουργό ήταν πολύ ευχάριστη, εποικοδομητική και στο πλαίσιο που απαιτούν οι περιστάσεις για την Πατρίδα και την Πίστη μας».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *