Πενθήμερο λουκέτο στο ΑΕΙ

Νέα πενθήμερη απεργία αποφάσισαν οι διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων για το μέτρο της διαθεσιμότητας, ενώ εκκρεμεί η προσφυγή των πρυτάνεων στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για αναστολή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης…
Με την προκήρυξη της νέας τους απεργίας, οι διοικητικοί υπάλληλοι μπαίνουν από τη Δευτέρα στην πέμπτη βδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων. Από την ίδια ημέρα, ωστόσο αναμένεται να ξεκινήσουν τα μαθήματα σε κάποιες σχολές. Οι πρυτανικές Αρχές έχουν καλέσει τους πρωτοετείς φοιτητές να παρακολουθούν τα μαθήματα μολονότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι εγγραφές τους λόγω της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος έχει διαβιβάσει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου παραγγελία προς τα πανεπιστήμια για να παραδώσουν τα στοιχεία των διοικητικών τους υπαλλήλων ώστε να προχωρήσει η διαδικασία της διαθεσιμότητας.

Επίσης κοινοποίησε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου την παραγγελία του προς τα Πανεπιστήμια, την οποία έστειλε και στις αρμόδιες Εισαγγελίες Πλημμελειοδικών Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πατρών, Ηρακλείου, Ιωαννίνων και Θεσσαλίας.

Εν τω μεταξύ τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, έχει διατάξει η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου.

Με την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας ζητείται να δοθούν τα στοιχεία που αφορούν στη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων από τα Πανεπιστήμια ως τις 9 Οκτωβρίου.

Τα Πανεπιστήμια επιμένουν στο αίτημά τους να ανακληθεί η απόφαση για τη διαθεσιμότητα 1.349 υπαλλήλων τους, ενώ οι διοικητικές υπηρεσίες των οκτώ ιδρυμάτων που έχουν μπει στο πρόγραμμα της διαθεσιμότητας είναι κλειστές λόγω κινητοποιήσεων των υπαλλήλων τους.

Τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα των οποίων έχουν ανασταλεί οι Διοικητικές λειτουργίες, είναι:

-Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

-Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

-Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

-Πανεπιστήμιο Πατρών

-Πανεπιστήμιο Κρήτης

-Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

-Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

-Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

zougla.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *