Μια τομή στο πολιτικό σύστημα. Θέλουμε ικανούς και όχι… μαϊντανούς!

Οι πολίτες είναι δυσαρεστημένοι με το χαμηλό επίπεδο του σημερινού πολιτικού διαλόγου. Βλέπουν με δυσπιστία εκείνα τα….

κόμματα που με κρατική σπατάλη, διαφθορά και υπερδανεισμό οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία.

Αλλά δεν εμπιστεύονται και τους ανεύθυνους δημαγωγούς, που δίνουν υποσχέσεις, με χρήματα από το πουθενά. Κόμματα διαμαρτυρίας, χωρίς εφικτές προτάσεις, δεν έχουν πείσει ούτε τα στελέχη τους, που διαφωνούν μεταξύ τους, παράγοντας θόρυβο !

Στην Κοινωνία Αξιών πιστεύουμε ότι η πολιτική δεν είναι βόλτα και χειραψίες! Δεν είναι ουδετερότητα και αποφυγή σαφούς τοποθέτησης. Δεν κολυμπάμε, χωρίς συγκεκριμένες θέσεις, στα θολά νερά ενός επικοινωνιακού …ποταμιού.

Η πολιτική είναι διάλογος, καινοτομία και δράση, για την ευημερία του συνόλου και την κοινωνική δικαιοσύνη. Ωστόσο, κατάντησε άντρο διαφθοράς !

Η Κοινωνία Αξιών επιδιώκει να πιέσει το πολιτικό κατεστημένο, για την πλήρη στελέχωση και την ταχύτερη λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών και της δικαιοσύνης. Για να πληρώσουν αυτοί που …«τα φάγανε»! Προτείνουμε πόθεν έσχες με ηλεκτρονική διασταύρωση στοιχείων και μείωση των φορολογικών συντελεστών. Μόνο έτσι, θα σταματήσει η υπερφορολόγηση των έντιμων. Πιέζουμε για αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, που έχει μετατρέψει την ατιμωρησία σε θεσμό!

Το ζητούμενο είναι ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης. Προτείνουμε να καθίσουν επιτέλους τα κόμματα στο τραπέζι του διαλόγου. Να συμφωνήσουν στους βασικούς άξονες ενός εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης της οικονομίας και στήριξης όσων υποφέρουν από τη φτώχεια. Οι ιδεολογικές διαφορές δεν εμποδίζουν τη συνεννόηση σε κάποιους βασικούς άξονες, με γνώμονα τη λογική και το συμφέρον της Πατρίδας και του Λαού. Η διχόνοια και ο διχασμός δεν είναι ιδεολογία!

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οφείλουμε να επιδιώξουμε τη συμμαχία με τις χώρες που έχουν πληγεί σημαντικά από την κρίση. Σε συνεργασία μαζί τους, μπορούμε να πιέσουμε στο Ευρωκοινοβούλιο για υιοθέτηση ενός προγράμματος με ενιαία κατεύθυνση, για όλες τις χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Ενός σχεδίου με έμφαση στην παραγωγικότητα και τη δημιουργία θέσεων εργασίας και όχι στη μονόπλευρη λιτότητα.

Για την Ελλάδα, προτείνουμε την εκπόνηση ολοκληρωμένων επενδυτικών σχεδίων, συγχρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, το Ελληνικό Δημόσιο και από ιδιώτες επενδυτές. Επενδύσεων σε τομείς-κλειδιά, όπως η γεωργία, η κτηνοτροφία, ο τουρισμός, η εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας, η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η παραγωγή καινοτόμων προϊόντων τεχνολογίας, μέσω συνεργασίας Πανεπιστημίων και ιδιωτικού τομέα. Επιπλέον, χρειάζεται άμεση ενίσχυση των οικογενειών που υποφέρουν από τη φτώχεια.

Η Κοινωνία Αξιών έχει πρόεδρο τον καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου και συγγραφέα Δημήτρη Μπουραντά, αντιπρόεδρο τον υποναύαρχο Στέλιο Φενέκο και χιλιάδες στελέχη σε όλη τη χώρα, επιστήμονες και ανθρώπους της εργασίας. ‘Οχι ανεπάγγελτους κομματικούς γραφειοκράτες ! Συνεργαζόμαστε με τους Δημοκρατικούς, κόμμα που επίσης αποτελείται από ανθρώπους της εργασίας και της παραγωγής.

Εμείς δεν υποτιμάμε τη νοημοσύνη των ψηφοφόρων, με ονόματα-«κράχτες» ! Επιλέγουμε υποψηφίους με κριτήριο, όχι το γνωστό όνομα, αλλά τη μόρφωση, την εξειδικευμένη γνώση, τη συγκροτημένη πολιτική άποψη και την εργασιακή εμπειρία. Με αίσθημα ευθύνης, λέμε στον πολίτη: Σκέψου ευρωπαϊκά, δράσε για την Ελλάδα!

Γιώργος Χατζηαθανασίου
Ιατρός Καρδιολόγος
υποψήφιος ευρωβουλευτής Κοινωνίας Αξιών

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *