Μήπως επιδιωχθεί επέκταση της κρίσης προς αντιμετώπιση των Ρώσων;

Στενά, Αιγαίο, Αν. Μεσόγειος! Ποιος ο ρόλος της Τουρκίας;

Η διαφαινόμενη ρωσική επικράτηση στο θέμα της Ουκρανίας «στριμώχνει» κι άλλο τους Αμερικανούς, οι οποίοι μάλλον αντιλήφθηκαν ότι το εμπόδιο της Ρωσίας στον….
δρόμο για την παγκοσμιοποιητική διοικητική ένωση του πλανήτη είναι δύσκολο να ξεπεραστεί με μία έμμεση παρέμβαση την φορά τύπου Συρίας και Κίεβου.

Πως θα αντιδράσει η Ουάσινγκτον; Ένα πιθανό σενάριο, σε περίπτωση που τα πράγματα επιδιωχθούν να οδηγηθούν στα άκρα, θα ήταν η δημιουργία κι άλλων μικρών εστιών έντασης σε περιοχές ρωσικού ενδιαφέροντος, προκειμένου η προσοχή των Ρώσων να είναι στραμμένη ταυτόχρονα σε πολλά μέτωπα.

Ήδη οι Αμερικανοί επανέφεραν τα περί ατλαντικής προοπτικής της Γεωργίας. Στην Συρία το θέμα είναι ανοιχτό, ενώ έχουν ανέβει οι τόνοι και στο Παλαιστινιακό. Και ξαφνικά στην υπόθεση της Κριμαίας εμφανίστηκε η Τουρκία -διαπράττοντας μεγάλη ανοησία κατά την γνώμη μας- και τόνισε, όπως είδαμε, ότι θα επέμβει στην Κριμαία σε περίπτωση που απειληθούν οι Τατάροι.

Μήπως επιχειρηθεί λοιπόν να δημιουργηθεί άλλη μια εστία έντασης λίγο πιο κάτω από την Μαύρη Θάλασσα (Στενά Βοσπόρου, Αιγαίο, Κύπρος); Μήπως ως απάντηση ετοιμάζεται η εμπλοκή της Τουρκίας στον όλον θέμα, η οποία διατηρεί φαινομενικά τον έλεγχο των Στενών του Βοσπόρου, τα οποία εξασφαλίζουν διέξοδο από την Μαύρη Θάλασσα στο Αιγαίο και με δικαιολογία έντασης μπορούν να κλείσουν, αποκλείοντας τον ρωσικό στόλο και επιτρέποντας μόνο σε «συμμαχικά» πλοία την διέλευση;

Άλλωστε έχουμε εκφράσει, εδώ και καιρό, από την ιστοσελίδα μας την εκτίμηση ότι η καταδικασμένη πολιτικά Τουρκία, που οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε διαμελισμό, θα αποτελούσε ένα πρώτης τάξεως εξιλαστήριο θύμα, σε περίπτωση που απαιτείτο δημιουργία αναμπουμπούλας στην ευρύτερη γειτονιά μας. Εν προκειμένω η κρίση θα επεκτεινόταν από την Ουκρανία μέχρι και την Μέση Ανατολή, με τους Ρώσους υποχρεωμένους να κατέβουν οδικώς προς Τουρκία για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα τους (τακτική human wave attack, θυμηθείτε εδώ), αφήνοντας τα σύνορά τους με λιγότερες δυνάμεις.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι μεταξύ Ελληνισμού και Τουρκίας υπάρχουν διαφορές, οι οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Οψόμεθα…

ΠΥΓΜΗ.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *