Τελευταία Νέα

Φορτώνουν μετ΄ εμποδίων τα πλοία στον Πειραιά

Σε ισχύ τέθηκε η επιστράτευση των ναυτεργατών τα ξημερώματα της Τετάρτης και τα πλοία που ήταν προγραμματισμένο να φύγουν από το λιμάνι του Πειραιά το πρωί φορτώνουν στην ….
προβλήτα Ε1.

Στη διαδικασία σημειώνονται καθυστερήσεις, καθώς στην συγκεκριμένη προβλήτα υπάρχουν θέσεις μόλις για δύο πλοία. Αλλα πλοία που έχουν προγραμματισμένα πρωινά δρομολόγια παραμένουν στα ανοιχτά, αναμένοντας να πάρουν σειρά για την προβλήτα Ε1.

Οι διμοιρίες των ΜΑΤ που είχαν παραταχθεί στο λιμάνι από το βράδυ της Τρίτης αποσύρθηκαν περίπου στις 06:30 τα ξημερώματα της Τετάρτης. Στο λιμάνι παραμένουν κάποιες αστυνομικές δυνάμεις και δυνάμεις του λιμενικού, που επιτηρούν τις προβλήτες Ε1 και Ε2.

Ναυτεργάτες και μέλη του ΠΑΜΕ παραμένουν συγκεντρωμένοι στην προβλήτα Ε3, ενώ έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στις 10:00 και πορεία στο υπουργείο Ναυτιλίας.

 Τι συνέβη τα ξημερώματα στο λιμάνι 

 Περίπου στις 04:00 την Τετάρτη, δυνάμεις της αστυνομίας και του λιμενικού περικύκλωσαν τους απεργούς που ήταν συγκεντρωμένοι στην προβλήτα Ε3, σε μια προσπάθεια να αποπλεύσουν τα καράβια που ήταν δεμένα εκεί.

Οι ναυτεργάτες αντέδρασαν, ωστόσο τα πλοία κατάφεραν να αποπλεύσουν. Σε μια περίπτωση, δε, το προσωπικό ενός πλοίου έκοψε τον έναν κάβο του καραβιού και -σύμφωνα με καταγγελίες συνδικαλιστών- ο λιμενάρχης έλυσε τον δεύτερο κάβο του πλοίου, προκειμένου να φύγει.

Από τα πλοία που έλυσαν από την προβλήτα Ε3, δύο έδεσαν στην προβλήτα Ε1, όπου είχαν παραταχθεί ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και δεν υπήρχε δυνατότητα προσέγγισης των ναυτεργατών. Την ίδια ώρα, κάποια άλλα καράβια έμειναν στα ανοιχτά, αναμένοντας να πάρουν σειρά για να φορτώσουν. Τα πλοία που έχουν ήδη φορτώσει ή φορτώνουν αυτήν την ώρα πραγματοποιούν δρομολόγια για τις Κυκλάδες.

Προς το παρόν, πλοία φορτώνουν μόνο στην προβλήτα Ε1, ενώ στην προβλήτα Ε3 δεν υπάρχει κανένα καράβι.

 Ο πρόεδρος της ΠΝΟ, Αντ.Νταλακογιώργος, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι η κυβέρνηση επιστρατεύει έναν κλάδο που είναι απλήρωτος και ζητά τα δεδουλευμένα του. «Ο υπουργός είναι υπόλογος για τους απλήρωτες ναυτεργάτες» είπε.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ναυτιλίας, Κ.Μουσουρούλης, τόνισε ότι το υπουργείο δεν είναι σε θέση να δώσει λεπτομέρειες για το χρονοδιάγραμμα που θα εξοφληθούν τα δεδουλευμένα τους, καθώς το υπουργείο δεν γνωρίζει τα οικονομικά των εταιρειών. «Εξαντλούμε κάθε περιθώριο πιέσεων προς τις εταιρείες» είπε και πρόσθεσε ότι είναι ανοιχτός σε νέο διάλογο με τους ναυτεργάτες.

Newsroom ΔΟΛ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *