«Δασκάλες» ήταν υπέρ του Αναν για να γλυτώσουν τη στρατιωτική θητεία τα παιδιά τους

Παντελής Νικολαΐδης


Δύο «κακομαθημένες δασκάλες» που προφανώς διορίστηκαν στα 21 τους, είχαν αποστείλει «παράπονο» στην Επίτροπο Διοίκησης για να ακυρωθούν οι μονάδες για σκοπούς προαγωγής προς τους άρρενες εκπαιδευτικούς….

Υπενθυμίζουμε πως η Βουλή είχε ψηφίσει το σχετικό νόμο πριν 2 χρόνια με το σκεπτικό ότι οι άρρενες εκπαιδευτικοί καθυστερούν μέχρι και 10 χρόνια να διοριστούν, σε σύγκριση με τις συνομήλικες τους, εξ’ αιτίας της θητείας τους την Εθνική Φρουρά. 
Ο σχετικός νόμος όμως ήταν μόνο ένα μικρό αντιστάθμισμα προς όσους υπηρέτησαν τη θητεία τους προς την πατρίδα που μερικοί εξ’ αυτών είχαν δώσει και το αίμα τους στις μάχες του 1974. Τουλάχιστο ας σεβόντουσαν αυτούς τους ανθρώπους. Αλλά που τέτοια ευαισθησία;

Όμως για δύο «κακομαθημένες» δασκάλες που κατά τ’ άλλα η πολιτεία τους έχει εμπιστευθεί να διδάσκουν ιστορία και ηθική στα παιδιά, φαίνεται ότι αυτά είναι πολύ ψιλά γράμματα. Όλα στο βωμό του προσωπικού και ιδιοτελούς συμφέροντος. Οι δύο δασκάλες, των οποίων τα ονόματα θα τα δημοσιεύσουμε σε άλλη στήλη για ευνόητους λόγους, απόδειξαν με την απαράδεκτη ενέργεια τους την ρηχότητα, την επιδερμική και συμφεροντολογική σχέση που έχουν με την παιδεία του τόπου μας.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με κύκλους προερχόμενους από τη διδασκαλική κοινότητα και οι δύο δασκάλες ήταν υπέρμαχες του σχεδίου Ανάν με το σκεπτικό «να γλυτώσουν τη στρατιωτική τους θητεία καλομαθημένοι κανακάρηδες τους». Έτσι εντελώς τυχαία και συμπτωματικά…Όλα βλέπεται έχουν τη σημειολογία τους.

pantelis.net

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *