Αναβίωση του Ανδρεοπαπανδρεϊσμου. Υπάρχει λόγος

Αθήνα

Σε κόντρα μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ έχουν οδηγήσει οι αναφορές του βουλευτή της ΝΔ Μάκη Βορίδη για τον Ανδρέα Παπανδρέου και τα περί καταστροφής της χώρας τη δεκαετία του ’80…

Στη διάρκεια ομιλίας του στην Πάτρα ο Αλ.Τσίπρας υπερασπίστηκε τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, τον οποίο ταύτισε με την Αριστερά, και λίγο μετά η Ιπποκράτους εξέδωσε ανακοίνωση, κατηγορώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «του πήρε μόλις μερικές δεκαετίες του ΣΥΡΙΖΑ για να αποδεχθεί ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν αριστερός»…

«Συγχαρητήρια, αν και θα πρέπει να προβληματίσει όλους το γεγονός πως χρειάστηκε η συμβολή του κ. Βορίδη για να το κατανοήσει και o Aλέξης Τσίπρας» ανέφερε η ανακοίνωση.

Επιπλέον, το ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα για «υποκρισία» που «δεν έχει όρια», καθώς «την ίδια ώρα που κάνει τις παραπάνω αναφορές, περιοδεύει με τον Ν. Κωνσταντόπουλο (πρόεδρο της Επιτροπής Σοφών του ΣΥΡΙΖΑ) ο οποίος, μαζί με σειρά στελεχών του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, είχε κεντρικό ρόλο στην άθλια συνωμοσία που είχε ως στόχο την πολιτική και ηθική εξόντωση του Ανδρέα Παπανδρέου».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σύντροφε Αλέξη,

εμπρός στον δρόμο που χάραξε ο Ανδρέας

Αλλά ποιον δρόμο χάραξε ο Ανδρέας;

Δείτε τον δρόμο που οδήγησε τη χώρα σε αδιέξοδα:

Συγκλονίστηκα!!!

Του Δαμιανού Βασιλειάδη, εκπαιδευτικού, συγγραφέα

Αθήνα, 24.6.2013

Σήμερα του Αγίου Πνεύματος. Συνέβη κάποια επιφοίτηση, άραγε; Εσείς θα το κρίνετε.

Έχω γράψει τέσσερα βιβλία και «άπειρα» άρθρα και αναλύσεις για να αποδείξω ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ο αρχιτέκτονας της διαφθοράς και ολετήρας της Ελλάδας.[1] Όταν έλεγε ότι «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», σίγουρα θα εννοούσε ότι «η Ελλάδα ανήκει στους Αμερικανούς». Οι επίγονοι οικοδόμησαν το καταστροφικό τους έργο πάνω στα ερείπια που δημιούργησε ο ίδιος.

Έφερνα μάλιστα τις αποδείξεις (όχι αυτό που λένε οι δικηγόροι «ενδείξεις ή αποχρώσες ενδείξεις». Μιλάω για αποδείξεις.

Πάντοτε παρακολουθούσα τις εξελίξεις για να συλλάβω γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Συνέλεγα λοιπόν τα καινούργια δεδομένα, για να στηρίξω ακόμη πιο πειστικά τον ισχυρισμό μου για τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον ρόλο του στην καταστροφή της Ελλάδας. Βέβαια έλεγα και έγραφα πάντα ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου θυσίαζε τους πάντες και τα πάντα στο βωμό της εξουσίας. Ήταν κατά κάποιο τρόπο πράκτορας του ίδιου του του εαυτού, σε αντίθεση με τον γιο του, που ήταν σύμφωνα με δήλωση του ίδιου του Ανδρέα πράκτορας των Αμερικανών.

Πραγματικά ανατρίχιασα, παρ’ όλο που τα ήξερα, ξανατονίζω, όταν διάβασα μια δήλωση του γνωστού και μη εξαιρετέου Χένρυ Κίσινγκερ. Λες να είναι αλήθεια αναρωτήθηκα! Αυτό ξεπερνάει κάθε φαντασία. Λες να είναι τόσο κυνικά και ωμά τα πράγματα στη ζωή; Λες να είναι αλήθεια! Πραγματικά με συγκλόνισε.

Τι είπε ο «αφιλότιμος» (με την κύρια σημασία της λέξης), για την Ελλάδα και την Κύπρο, όταν εμείς στα ερείπια της Κύπρου πανηγυρίζαμε για την «σοσιαλιστική Αλλαγή»;

“Στις αρχές του 21ου αιώνα το Ισραήλ πρέπει να ελέγχει όλα τα ενεργειακά κοιτάσματα της Αν. Μεσογείου. Από τους συνδικαιούχους μόνο με την Τουρκία πρέπει να διαπραγματευτεί και στην ανάγκη να παραχωρήσει ένα μέρος. Οι Αραβικές χώρες της Μέσης Ανατολής θα είναι απασχολημένες σε εμφύλιες συρράξεις.

Η Ελλάδα και η Κύπρος θα μαστίζονται από δρομολογημένη οικονομική κρίση.

Η μόνη παρηγοριά για τους Έλληνες ίσως να είναι η δικαίωση τους για την αποπληρωμή των γερμανικών αποζημιώσεων από το β΄ παγκόσμιο πόλεμο. Σε αυτή τη δικαστική διεκδίκηση τους πρέπει να τους στηρίξουμε, για να τρωθεί η οικονομική επανάκαμψη και το γόητρο της, πάντοτε επικίνδυνης για μας, Γερμανίας”

Μου κόλλησε στο μυαλό αυτή η καταραμένη λέξη: «δρομολογημένη».

Με έπιασε σύγκρυο! Λες να είναι αλήθεια; Λες να είχαν δρομολογήσει οι ΗΠΑ την καταστροφή της Ελλάδας από τότε, δηλαδή μετά την άνοδο του Ανδρέα Παπανδρέου στην εξουσία, για να καταστρέψουν την Ελλάδα με την πολιτική που θα εφάρμοζε ο Ανδρέας Παπανδρέου, για να παραμένει στην Εξουσία;

Γνωστή είναι η άποψη του ίδιου του Ανδρέα ότι «κανένας δεν γίνεται πρωθυπουργός της Ελλάδας, χωρίς την έγκριση της αμερικανικής πρεσβείας». Εξουσιομανής και συγχρόνως οξυδερκής, όπως ήταν, δεν μπορούσε να παραμένει στην εξουσία, αν δεν συμβιβαζόταν με την πολιτική της Αμερικής στην Ελλάδα. Γι’ αυτό και ένας Αμερικανός αξιωματούχος καθησύχαζε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, λέγοντας περίπου: μη κοιτάτε τι λέει ο Ανδρέας Παπανδρέου, αλλά τι κάνει.

Χαρακτηριστική είναι επιπρόσθετα η δήλωση του καθηγητή Τζέημς Πέτρας, που είχε την ατυχία να πιστέψει στα λόγια του λαοπλάνου, λαϊκιστή Ανδρέα Παπανδρέου και να έρθει στην Ελλάδα για να βοηθήσει κι αυτός στην οικοδόμηση του «σοσιαλισμού» και αηδιασμένος μετά από μερικά χρόνια πήρε των ομματίων του και έφυγε.

 Ήταν ένας έντιμος άνθρωπος, που πίστευε πραγματικά στον σοσιαλισμό. Είχε πει κάποια στιγμή, ότι όταν έφευγε ο ίδιος από την πίσω πόρτα του σπιτιού του Ανδρέα Παπανδρέου έμπαινε από την κύρια είσοδο ο Πρέσβης της Αμερικής. Σε τέτοιο βαθμό να είχαν προγραμματίσει την καταστροφή της Ελλάδας οι Αμερικανοί, μου φαινόταν κι εμένα ακόμη που ήμουν «ψυλλιασμένος», αδιανόητο. Δεν μπορούσε να χωρέσει στο μυαλό μου. Προσπαθούσα με τη βία να το αποβάλω, παρ’ όλο που δεν φοβάμαι την αλήθεια, είν’ αλήθεια.

Γιατί φοβούνται την αλήθεια, επειδή έχουν λερωμένη τη φωλιά τους. Πιθανόν. Γιατί ισχύει φαίνεται αυτό που είπε κάποιος σοφός: «Μερικές φορές οι άνθρωποι δεν θέλουν να ακούσουν την αλήθεια, γιατί δεν θέλουν να καταστρέψουν τις ψευδαισθήσεις τους». Αυτό φυσικά ισχύει κυρίως για εκείνους που ευνοήθηκαν ασύστολα από τον Ανδρέα Παπανδρέου και το Κόμμα του σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.

Ακόμη και ο πιστός του, μια ζωή συνεργάτης του, Αδαμάντιος Πεπελάσης, για να διαχωρίσει τη θέση του από τον Ανδρέα Παπανδρέου στο τέλος της ζωής του, λόγω κατοχύρωσης της υστεροφημίας του, κατήγγειλε τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον φίλο του: «η ιστορία θα καταγράψει τελικά τη ζημιωγόνο συμπεριφορά του. Γιατί μετά από τον Ανδρέα, με ιστορικούς υπολογισμούς, έρχεται αυτή εδώ η καταστροφή. Ο Ανδρέας ήταν αυτός που δημιούργησε τη βάση όσων τραβάμε σήμερα». Πότε ο κ. Πεπελάσης το αντιλήφθηκε; Η υποκρισία δεν έχει όρια!

Ένας φίλος απαρίθμησε μερικές όψεις της καταστροφικής πολιτικής του Ανδρέα Παπανδρέου, παρ’ όλο που τις αναφέρω κατά κόρον στα βιβλία μου και στις αναλύσεις μου που αφορούν και τον ίδιο και την πολιτική που εφάρμοσε στην Ελλάδα και οδήγησε στην καταστροφή, με τελευταίο καταστροφέα τον γιο του Τζέφρυ Παπανδρέου. Παραστατικά γράφω ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου, άνοιξε τον τάφο της Ελλάδας, ο Σημίτης τοποθέτησε το φέρετρο μέσα και ο Γιώργος Παπανδρέου προσπάθησε να βάλει την ταφόπλακα. 


Παραθέτω μερικά από τα κατορθώματα του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου και της Νέας Δημοκρατίας όπως τα απαριθμεί ο φίλος, για να μην θεωρηθεί ότι μας διακρίνει μονομέρεια και μεροληψία. Μακριά από μένα.

Σας παραθέτω λοιπόν τα σκάνδαλα, εγώ θα τα έλεγα φυσικά εγκλήματα, του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, των κομμάτων που θέλουν να μας σώσουν «δια της καταστροφικής τεθλασμένης». ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία ισοπέδωσαν τα πάντα προς τα κάτω.

Μην νομίζετε ωστόσο ότι και τα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι άμοιρα αυτής της καταστροφής.

Αν αντέχετε διαβάστε πιο κάτω: Τα κόμματα γενικά στο σύνολό τους, με ιεράρχηση των ευθυνών, μας οδήγησαν στην καταστροφή. Ο Ελληνικός Λαός σαράντα χρόνια ψήφιζε την καταστροφή του. Και καλά οι παλαιοί, τι φταίει όμως η καινούργια γενιά που υφίσταται τα αποτελέσματα αυτής της καταστροφής;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ, ΦΥΛΑΞΤΕ και σε κάθε περίπτωση ΔΙΑΔΩΣΤΕ!!! Όλα τα σκάνδαλα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ από το 1981 έως σήμερα

[1] Ολετήρα τον είχε αποκαλέσει ο συνεργάτης του Γιάννης Αλευράς. Βλ. Δαμιανός Βασιλειάδης, Ο μύθος του Ανδρέα ή οι θεωρητικές βάσεις της Ένωσης Κέντρου, του ΠΑΚ και του ΠΑΣΟΚ και η πρακτική τους κατάληξη. εκδ. «Εναλλακτικές εκδόσεις», Αθήνα 2007. 

Τα υπόλοιπα βιβλία και μια σειρά άρθρα θα τα βρείτε στο ιστολόγιό μου. Δεν μπορώ σ’ αυτό το άρθρο να τα συμπεριλάβω. Είναι τόσα πολλά. Δυστυχώς η νέοι δεν τα γνωρίζουν όλα αυτά και υπάρχει ο κίνδυνος, λόγω άγνοιας, να περιπέσουν στα ίδια λάθη, αν δεν μπορέσουμε να τους ενημερώσουμε σωστά και να τους αφυπνίσουμε.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *