Ο «Αλβανός τουρίστας» και ο «γιούγκο Βουκεφάλας»

του Αριστοτέλη Βασιλάκη

Η έκρυθμη κατάσταση στα Σκόπια και ο Αλβανικός Εθνικισμός του «σοσιαλιστή» Έντι Ράμα, έχουν δημιουργήσει μια εύλογη ανησυχία για μια ενδεχόμενη εφαρμογή σχεδίου εκ μέρους των Αλβανών Εθνικιστών για Κοσοβοποίηση της Ηπείρου!!!

Είναι γνωστό πως οι γείτονες μας, έχουν εγείρει – εδώ και πολλά χρόνια – θέμα «τσάμηδων» και υποτιθέμενης Αλβανικής μειονότητας στην Ελληνική Ήπειρό.
Το… «Τσάμικο», τέθηκε για πρώτη φορά στον πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη τον Μάϊο του 1992 στο Τίρανα. Έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο, περίπου 200 Τσάμηδες με πλακάτ, φώναζαν συνθήματα, ζητώντας να γυρίσουν στην πατρίδα τους την Τσαμουριά, κατηγορώντας τον Ναπολέοντα Ζέρβα, για γενοκτονία!!!!
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης προς τιμήν του είχε δηλώσει πως «δεν υπάρχει θέμα επιστροφής των Τσάμηδων στην Ελλάδα. Πρόκειται περί εγκληματιών πολέμου σύμφωνα με αποφάσεις δικαστηρίων, των νόμων και του Συντάγματος και είναι ανεπιθύμητοι στην Ελλάδα!»
Και το 2004, ετέθη «θέμα Τσάμηδων» στον τότε πρόεδρο της δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, από τον ομόλογο του Άλφρεντ Μοϊσίου και είχε πάρει την δέουσα απάντηση: «το θέμα έκλεισε ιστορικά και οριστικά», αλλά και στον Κάρολο Παπούλια το 2005, που ματαίωσε τη συνάντηση του με τον Μοϊσίου στους Αγίους Σαράντα όταν διαδήλωναν «Τσάμηδες» εναντίον του.
Κάτι ανάλογο έγινε και το 2014 από τον Έντι Ράμα στον Αντώνη Σαμαρά στις επίσημες συναντήσεις προέδρων ή πρωθυπουργών Ελλάδος και Αλβανίας στην Ουαλία.
Οι Αλβανοί έχοντας πολύ ισχυρές πλάτες και με όπλο την πληθυσμιακή ανάπτυξη τους, έναντι της υπογεννητικότητας που υπάρχει στην Ελλάδα και στα Σκόπια, έχουν αποθρασυνθεί και μιλούν ανοιχτά πλέον για μεγάλη Αλβανία.
Μέσα από την αυξημένη ροή προσφύγων από τα Σκόπια, αν «στείλουν», υποτιθέμενους «τσάμηδες» στην Βόρεια αλλά και στην Ελληνική Ήπειρο, είναι εύκολο να δημιουργήσουν ακόμα ένα εθνικό ζήτημα στην Ελλάδα. Μια Ελλάδα η οποία σε συνδυασμό με την οικονομική εξαθλίωση στην οποία βρίσκεται, αλλά και την προσπάθεια «Κοσοβοποίησης» της Θράκης εκ μέρους της Τουρκίας, «περικυκλώνεται» και αποδυναμώνεται περαιτέρω η διπλωματική της θέση, έναντι των θλιβερών επεκτατικών σχεδίων των γειτόνων της και της προσπάθειας δημιουργίας εφαρμογής του δόγματος Νταβούτογλου, για «εξισλαμισμό» όλων των Βαλκανίων!!!
Να θυμίσουμε πως πριν από μερικούς μήνες οι Αλβανοί είχαν στήσει προβοκάτσια στο Βελιγράδι κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα σηκώνοντας ένα ελικοπτεράκι με την σημαία της Μεγάλης Αλβανίας… Βέβαια το περιεχόμενο της σημαίας απέδειξε πως στους Εθνικιστές Αλβανούς περισσεύει η ηλιθιότητα, αφού τους ωθεί η καταπίεση που νοιώθουν Αλβανοί…
Στην σημαία της «μεγάλης Αλβανίας» χρησιμοποιούν συνήθως μια αμιγώς Ελληνική λέξη, ζητώντας την μεγάλη ΑΥΤΟΧΘΟΝΗ Αλβανία…
Στην ουσία οι άνθρωποι – εκούσια ή ακούσια – ζητούν μια μεγάλη ΑΥΤΟΧΘΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ Αλβανία…
Παραδέχονται έμμεσα πως… ή έχουν μαράζι να… είναι ΚΙ ΑΥΤΟΙ απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων… Μόνο που δεν θέλουν να είναι βαλανιδοφάγοι, δηλαδή πρωτόγονοι… Θέλουν να είναι ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ… Δηλαδή παιδαγωγοί του Έθνους… Όπως οι αρχαίοι Αθηναίοι ή οι Αρχαίοι Αιγινίτες…
Προσωπικά συμμερίζομαι την κάψα τους και προτείνω να μην τους χαλάσουμε το χατίρι…
Δεν είμαι ιστορικός για να μπορώ να διατυπώσω, με την ελάχιστη εγκυρότητα βασισμένη ΠΑΝΤΑ σε ιστορικές πηγές, την άποψη πως οι Αλβανοί είναι απόγονοι των αρχαίων Ιλλυρίων…
Επιστρέφοντας στην ΑΥΤΟΧΘΟΝΙΑ της Αλβανίας, να απαντήσω εκ των προτέρων στην περίπτωση που κάποιος πονηρός θα πει ότι αυτόχθονες ονομάζονται οι μειονοτικοί πληθυσμοί ενός κράτους, στην περίπτωση που κατοικούσαν στο έδαφός του πριν την έλευση του μετέπειτα κυρίαρχου πληθυσμού.
Λυπάμαι, αλλά το να θεωρούν οι Αλβανοί πως είναι πιο αρχαίος λαός από τους Έλληνες, συνιστά σύντομο ανέκδοτο, ανάλογο του «αλβανού τουρίστα» ή του «γιούγκο Βουκεφάλα»…

akropolipress.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *