Μωβ τομάτα – Η νέα υπερτροφή, με τις αντικαρκινικές και χίλιες άλλες ιδιότητες, που δεν σαπίζει

Η νέα υπερτροφή είναι ένα γνωστό και αγαπητό σε όλους μας λαχανικό, εμπλουτισμένο με κάποια έξτρα συστατικά. Πρόκειται για…

την… μωβ τομάτα.

Το γενετικά τροποποιημένο λαχανικό είναι δημιούργημα επιστημόνων από το Ηνωμένο Βασίλειο και καλλιεργείται στον Καναδά.Το προϊόν, προς το παρόν, βρίσκεται σε ερευνητικό στάδιο, ωστόσο οι επιστήμονες επιμένουν ότι έχουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση και επιβραδύνουν την ανάπτυξη του καρκίνου (στα ποντίκια, βέβαια, αφού είναι τα μόνο που την έχουν δοκιμάσει προς το παρόν).

Ενα άλλο χαρακτηριστικό της, που την κάνει ιδιαίτερη σε σχέση με την κλασική κόκκινη τομάτα, είναι ότι έχει διπλάσια διάρκεια ζωής.

Το χρώμα της γενετικά τροποποιημένης τομάτας οφείλεται στις ανθοκυανίνες που περιέχει, ένα συστατικό που υπάρχει κανονικά στα μούρα με σκούρο χρώμα.

Σημειώνεται ότι οι ανθοκυανίνες, που βρίσκονται σε υψηλές συγκεντρώσεις σε φρούτα, όπως οι φράουλες και τα βατόμουρα, εμποδίζουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων στο παχύ έντερο. Επιπλέον, αποτελούν ασπίδα προστασίας από ασθένειες του καρδιαγγειακού συστήματος κι άλλες εκφυλιστικές νόσους λόγω γήρανσης. Υπάρχουν μάλιστα σοβαρές ενδείξεις ότι η συγκεκριμένη χρωστική ουσία διαθέτει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ενισχύει την όραση και δρα προληπτικά στην εκδήλωση διαβήτη.

iefimerida.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *