Τελευταία Νέα

Πυρά Μπεγλίτη κατά αυτών που εμποδίζουν το κλείσιμο των στρατοπέδων

Πυρά κατά των παραγόντων οι οποίοι προκαλούν εμπόδια στο κλείσιμο των στρατοπέδων όπως προβλέπεται στο νέο σχεδιασμό του ΥΠΕΘΑ έβαλλε ο ΑΝΥΠΕΘΑ Π. Μπεγλίτης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στη Σχολή Μηχανικού στο Λουτράκι την Κυριακή του Πάσχα.
Ο ΑΝΥΠΕΘΑ υπερασπίστηκε την θέση του για το……
κλείσιμο του στρατοπέδου στην Κόρινθο στα πλαίσια του σχεδίου του επιχειρησιακού εξορθολογισμού των Ενόπλων Δυνάμεων υπό το πρίσμα της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας ενώ επεσήμανε την σημαντική παρουσία της Σχολής Μηχανικού στο Λουτράκι.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του ΑΝΥΠΕΘΑ στη Σχολή Μηχανικού στο Λουτράκι.

«Το κλείσιμο του 6ου Συντάγματος Πεζικού ήταν μια απόφαση στο πλαίσιο του επιχειρησιακού εξορθολογισμού των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν την αποστολή ν’ ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες του 21 αιώνα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να έχουν την ευελιξία ώστε ανά πάσα στιγμή ν’απαντούν με τρόπο αποφασιστικό και αποτελεσματικό σ’ αυτές τις προκλήσεις.

Χρειάζονται αλλαγές. Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας γιατί βρισκόμαστε στο ίδιο μήκος κύματος με την στρατιωτική ηγεσία για την ανάγκη αυτών των αλλαγών, έτσι ώστε ο εξορθολογισμός των δαπανών να επιτυγχάνεται παράλληλα με την δημιουργία ενός σφιχτού κι ευέλικτου στρατού στην υπηρεσία του ελληνικού λαού.

Στο πλαίσιο του νέου σχεδιασμού έχουμε ανάγκη να τοποθετήσουμε τους στρατιωτικούς μας σχηματισμούς εκεί όπου υπάρχουν επιχειρησιακές ανάγκες κι όχι για να εξυπηρετήσουμε πολιτικές και τοπικές σκοπιμότητες.

Ως πολιτικός και κυρίως ως μέλος της ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, βάζω πρώτα από όλα την άμυνα της χώρας, την εξυπηρέτηση των εθνικών συμφερόντων, την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας κι όχι την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών και μικροκομματικών σκοπιμοτήτων που τις είδαμε δυστυχώς να εμφανίζονται και να επιβάλλονται στο παρελθόν.

Αναλαμβάνω την ευθύνη χωρίς να υπολογίζω το πολιτικό κόστος, χωρίς να κρύβομαι πίσω από τέτοιου είδους πρακτικές.

Το 6ο Σύνταγμα Πεζικού μπορεί να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία, να αναπτυχθούν υποδομές, γιατί εκεί βρίσκεται το μέλλον και η ανάπτυξή της Κορινθίας. Το 6ο Σύνταγμα Πεζικού δεν εξυπηρετεί πλέον ούτε τις ανάγκες της τοπικής οικονομίας, ούτε τις ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων .

Η Κορινθία θα πρέπει να είναι υπερήφανη για την Σχολή Μηχανικού στο Λουτράκι και την εγκατάσταση του 747 Τάγματος Μηχανικού που εξυπηρετεί επιχειρησιακούς και κοινωνικούς στόχους.»

Στοιχεία για την αποστολή του 747 Ειδικού Τάγματος Μηχανικού
• Η παρούσα δύναμη του 747 Ειδικού Τάγματος Μηχανικού είναι:
110 στελέχη (αξιωματικοί, υπαξιωματικοί) και 20 κληρωτοί οπλίτες. Στους σχεδιασμούς προβλέπεται η ενίσχυσή του.
Σε πλήρη σύνθεση η δύναμη του Τάγματος ανέρχεται στα 600 άτομα.
• Η αποστολή του Τάγματος στην ειρήνη είναι:
o η υλοποίηση σχεδίων έκτακτης ανάγκης και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, με παράλληλες δυνατότητες διάσωσης και αποκατάστασης ζημιών
o η δυνατότητα κατασκευής έργων
o η συντήρηση, διατήρηση ανοιχτών οδικών αξόνων
o οι εργασίες πρόληψης φυσικών καταστροφών όπως αντιπυρικές ζώνες και αντιπλημμυρικά έργα
o ουσιαστικά πρόκειται για ένα Τάγμα Πολιτικής Προστασίας με όλα τα θετικά που έχει να προσφέρει στην τοπική κοινωνία, συμπεριλαμβανομένων και των 110 οικογενειών των στελεχών που διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή.»

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *