«ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ» μέσα στο Φθινόπωρο στο Βόλο

Θα παραμείνουν ανοιχτά τα καταστήματα όλο το βράδυ

H ΕΚΠΟΛ και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, προκειμένου να συμβάλλουν στην ανάταξη της οικονομικής κρίσης, πρόκειται να διοργανώσουν την καθιερωμένη και ….
επιτυχημένη παγκοσμίως «Λευκή Νύχτα» και στο Βόλο.

Μια «Λευκή Νύχτα» από την Ευρώπη θα έχει την ευκαιρία να βιώσει φέτος η πόλη του Βόλου. Μια νύχτα γιορτής, που θέλει να περάσει μηνύματα αισιοδοξίας για την τοπική οικονομία. Να προσελκύσει επισκέπτες από τις γύρω περιοχές και το Βόλο, οι οποίοι θα συνδυάσουν μια βόλτα στην πόλη με τα ψώνια τους σε προνομιακές τιμές, θα περιπλανηθούν στις φωτισμένες πλατείες και τους πεζόδρομους και θα απολαύσουν… μισοτιμής τη νυχτερινή ζωή της πόλης.

Η «Λευκή Νύχτα» έχει στόχευση τουριστική και επιδίωξη της ΕΚΠΟΛ είναι ο Βόλος να βρεθεί στο κέντρο του ενδιαφέροντος και ταυτόχρονα να ωφεληθούν οι επαγγελματίες της περιοχής.

Το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός θα γίνει ένα καθορισμένο Σαββατοκύριακο του φθινοπώρου. Θα ξεκινήσει στις 7.00 το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι την Κυριακή το πρωί, με τα καταστήματα της πόλης να παραμένουν ανοιχτά προσφέροντας τα προϊόντα τους σε δελεαστικές τιμές, με σκοπό αφενός να ευχαριστήσουν το κοινό που τους στηρίζει, αφετέρου να τονωθεί η αλληλεγγύη αλλά και η τοπική αγορά σ’ αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύει η χώρα μας.

Η γιορτή θα ξεκινήσει με την φιλαρμονική του Δήμου. Οι επισκέπτες θα μπορούν να περιπλανηθούν στις πλατείες και τους πεζόδρομους, συνδυάζοντας τις αγορές τους με τη διασκέδαση καθώς πολιτιστικά δρώμενα (μουσικά, χορευτικά και εικαστικά δρώμενα) θα δημιουργήσουν μια γιορτινή ατμόσφαιρα. Στη γιορτή θα συμμετέχουν και πολιτιστικοί σύλλογοι της πόλης, σχολές χορού κ.α. Κάθε καταστηματάρχης θα μπορεί να δημιουργεί το δικό του ιδιαίτερο χάπενινγκ για να μαγνητίσει τους περαστικούς.

Η «Λευκή Νύχτα» είναι μια πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της ΕΚΠΟΛ, σε συνεργασία που θα γίνει με το Δήμο Βόλου, τον Εμπορικό Σύλλογο, το Επιμελητήριο Μαγνησίας και το Σύλλογο Ιδιοκτητών καφετεριών – μπαρ – αναψυκτηρίων και καταστημάτων εστίασης Μαγνησίας. Η διοργάνωση θα ξεκινήσει πιλοτικά από το Βόλο με την προοπτική να επεκταθεί σε όλες τις πρωτεύουσες των Περιφερειακών Ενοτήτων της Θεσσαλίας.

Front page New

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *