Οι ΗΠΑ δεν θα σταματήσουν το κυνηγητό υπόπτων για τρομοκρατία

Στα χέρια των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων ηγετικό στέλεχος της Αλ Κάιντα

Οι ΗΠΑ «ουδέποτε θα σταματήσουν» να εντοπίζουν τους υπόπτους για τρομοκρατικές πράξεις, διεμήνυσε σήμερα ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Τζον Κέρι, έπειτα από τις…
επιδρομές των ειδικών δυνάμεων της χώρας του εναντίον ηγετικών στελεχών ισλαμιστικών κινημάτων στη Λιβύη και τη Σομαλία.

«Οι ΗΠΑ ουδέποτε θα σταματήσουν τις προσπάθειες για να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για τρομοκρατικές πράξεις», ανέφερε ο ίδιος στις δηλώσεις του προς του δημοσιογράφους στην Ινδονησία, όπου βρίσκεται για το ‘Φόρουμ Ασίας-Ειρηνικού’.

Οι επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν στη Σομαλία και τη Λιβύη αποδεικνύουν περίτρανα πως «τα μέλη της Αλ Κάιντα και των άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων, ακόμη κι εάν διαφύγουν προσωρινά, δεν θα καταφέρουν ποτέ να ξεφύγουν», πρόσθεσε. «Εμείς θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να τους φέρουμε ενώπιον της δικαιοσύνης με τον κατάλληλο τρόπο και έχοντας ως απώτερο στόχο να σταματήσουν αυτού του είδους οι πράξεις», υπογράμμισε ο Κέρι.

Οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις εξετέλεσαν δύο παράτολμες αποστολές με στόχο δύο ηγετικά στελέχη της Αλ Κάιντα, το ένα στη Λιβύη—όπου και συνέλαβαν τον Αμπού Άνας αλ Λίμπι—και το άλλο στη Σομαλία, θυμίζει το ΑΜΠΕ. Για την τύχη του δεύτερου στόχου, που αποτελεί ηγετικό στέλεχος των ανταρτών Σεμπάμπ, δεν έχει γίνει γνωστό, εάν αυτός συνελήφθη, ή σκοτώθηκε.

newsbeast

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *