ΙΠΤΑΜΕΝΑ ΧΡΥΣΑ ΑΡΜΑΤΑ στα ΠΡΩΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ

Εμφανίσεις πολλών ήλιων και φεγγαριών, ιπτάμενων πυρσών, ιπτάμενων σπαθιών και χρυσών αρμάτων έχουν περάσει στην ιστορία και έχουν φτάσει ως τις μέρες. Σήμερα τα ονομάζουμε UFO. Κάθε εποχή, όμως, τα περιγράφει με τον δικό της τρόπο.

Σήμερα θα ασχοληθούμε με τις πιο σημαντικές εμφανίσεις που έχουν καταγραφεί, στα πρώτα χριστιανικά χρόνια, με ανάλογες περιγραφές που ταιριάζουν στο πνεύμα της εποχής.

Στα 35 μ.Χ. Ο Παύλος από την Ταρσό βασάνιζε και καταδίωκε ακόμη του Χριστιανούς. Καθώς πορευόταν προς την Δαμασκό, ξαφνικά φως κατέβηκε από τον ουρανό. Ήταν τόσο δυνατό που τον τύφλωσε για τρεις μέρες (Πρξ. 9,3). Ένιωσε μία πνευματική μεταμόρφωση κι έγινε ο Απόστολος Παύλος, που με την διδασκαλία του βοήθησε εξαιρετικά στην εγκαθίδρυση της χριστιανικής Εκκλησίας. Επρόκειο για UFO; Ήταν πράγματι ο Θεός; Μία άλλη θεωρία θέλει αυτή η λάμψη να προέρεχεται από κάποιο μετεωρίτη που έπεσε.

Ο Πλίνιος αναφέρει ότι το έτος 51 θεάθηκαν τρεις ήλιοι, ο Σενέκας μιλάει για κομήτες που φάνηκαν το 54 και το 60.

Η πιο όμορφη εμφάνιση ουράνιου φωτός αναφέρεται από τον αιδεσιμότατο Μέντε, στην Εκκλησιαστική Ιστορία του (ββλ5, κεφ7), γραμμένη στην σαξονική Αγγλία, εδώ και δεκατρείς αιώνες. Στο έτος 64 “σε ένα μοναστήρι στο Μπάρκινγκ, κοντά στον Τάμεση, μέσα στο νεκροταφείο, καθώς οι μοναχοί έψελναν τον εσπερινό πάνω από τους τάφους, ξαφνικά ένα φως σταλμένο από τον ουρανό, έπεσε πάνω τους σαν τεράστιο σεντόνι, ύστερα το φως ανυψώθηκε, πήγε από την άλλη πλευρά του μοναστηριού κι αποσύρθηκε πολύ ψηλά στον ουρανό. Αυτή η ίδια φωτεινή λάμψη έκανε τον ήλιου απομεσήμερου να σκοτεινιάσει. Το πρωινό, νέοι άνθρωποι που βρίσκονταν στην εκκλησία, διηγήθηκαν ότι οι ακτίνες του φωτός που έμπεναν από τη μισάνοιχτη πόρτα και από τα παραθυρα, θύμιζαν να ξεπερνούν σε λάμψη την ημέρα.”

Ο Ιωσήφ, στον Εβραϊκό Πόλεμο, μιλάει για ένα άστρο όμοιο με σπαθί, ακίνητο πάνω από την Ιερουσαλήμ, το έτος 65, και για ένα παράξενο φως μέσα στο Ναό. Αργότερα είδαν, κατά το γέρμα του ήλιου, άρματα και στρατεύματα να προχωρούν μέσα στα σύνεφα, πράγμα που θυμίζει παρόμοιες εμφανίσεις χρυσών αρμάτων, πολύ ψηλά στον ουρανό, που θεάθηκαν στα 166 π.Χ., στη διάρκεια της εξέγερσης του Ιούδα των Μακκαβαίων.

Το έτος 98, ένας αστραφτερός κριός έπεσε πάνω από τη Ρώμη. Στα 193, τρία άστρα εμφανίστηκαν ξαφνικά. Στα 268, δύο μεγάλες λαμπερές σφαίρες περιπλανιόνταν πάνω από την Παλμύρα, την πόλη της ερήμου, όπου πριν την κατακτήσει ο Αυρήλιος, βασίλευε η μυθική Ζηνοβία.

Στα 312, εμφανίστηκε ο πιο σημαντικός ιπτάμενος δίσκος σε ολόκληρη την ιστορία. Ο Κωνσταντίνος, ειδωλολάτρης ακόμη, είχε στασιάσει κατά του αυτοκράτορα Μαξεντίου και βάδιζε ενάντια στην Ρώμη. Ζήτησε την υποστήριξη των Χριστιανών. Στις Άλπεις, σύμφωνα με τα λεγόμενα του φίλου του Ευσεβιου, επισκόπου Καισάρειας, αφού παρακάλεσε το Θεό, ο Κωνσταντίνος και η στρατιά του είδαν ένα φωτεινό σταυρό, πολύ ψηλά στον ουρανό

Πηγη diadrastiko

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *