Οι περικοπές μισθών διώχνουν στο εξωτερικό εξειδικευμένο προσωπικό

Κίνδυνος καθυστέρησης για τα έργα στην Εγνατία Οδό
To 60% αναμένεται να ξεπεράσει η μείωση του μισθολογικού κόστους στην Εγνατία Οδό ΑΕ, εάν υλοποιηθούν οι νέες περικοπές μισθών, όπως….
καταγγέλει ο Σύλλογος Εργαζομένων στην εταιρεία (ΣΕΤΕΟ), σύμφωνα με τον οποίο το «μαχαίρι»στις αποδοχές έχει ήδη προκαλέσει αποχώρηση εξειδικευμένου προσωπικού από την Ελλάδα, με διαρροές προς έργα του εξωτερικού.

Ηδη, βάσει των διαδοχικών νόμων από το 2009 και μετά, το μισθολογικό κόστος στην εταιρεία έχει μειωθεί κατά 50%, ενώ, εξαιτίας ευρύτερων προβλημάτων, η Εγνατία Οδός ΑΕ αποδυναμώνεται διαρκώς, με αποτέλεσμα -αν αυτά δεν λυθούν- να καθίσταται αμφίβολο αν θα διατηρήσει την επιχειρησιακή της δυνατότητα να εκτελέσει έργα 2 δισ. ευρώ, που έχει αναλάβει για την επόμενη τριετία.

«Αυτό θα έχει προφανή δυσμενή αποτελέσματα στην απρόσκοπτη υλοποίηση των συγχρηματοδοτούμενων έργων του ΕΣΠΑ και συνακόλουθα στην πολυπόθητη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας», ισχυρίζονται οι εργαζόμενοι, αιτιολογώντας με τα παραπάνω την απόφασή τους να συμμετάσχουν στη διήμερη απεργία, που προκήρυξε για τις 24-25 Ιανουαρίου η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Τεχνικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΟΣΕΤΕΕ).

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο ΣΕΤΕΟ τονίζει, επίσης, ότι η πρόσφατη αναιτιολόγητη αφαίρεση των σημαντικών μακροχρόνιων αρμοδιοτήτων στα οδικά έργα παραχώρησης Μαλιακός-Κλειδί και Ε65, σε συνδυασμό με τη δρομολογούμενη παραχώρηση της Εγνατίας Οδού και των καθέτων αξόνων, στερούν από την εταιρεία την οποιαδήποτε προοπτική σε βάθος χρόνου, και μάλιστα σε έναν τομέα που έχει αναπτύξει ιδιαίτερη τεχνογνωσία και εμπειρία, μοναδική στον ελληνικό χώρο.

«Σε αντιπαραβολή με την παραπάνω αφαίρεση σημαντικού αντικειμένου, διεκδικούμε από το υπουργείο την ανάληψη νέων έργων και αρμοδιοτήτων», υπογραμμίζουν και εκφράζουν την κατηγορηματική αντίθεσή τους για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού, την υποβάθμισή της, τις περικοπές των μισθών και το μέτρο της διαθεσιμότητας-απόλυσης.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *