Τι φταίει και δεν νιώθετε καλά;

Δεν είναι λίγες οι φορές που αισθάνεστε άσχημα, αλλά ο λόγος δεν είναι προφανής. Δεν είστε άρρωστοι, δεν κρυώνετε, έχετε αποκλείσει το ενδεχόμενο να νιώθετε άγχος, δεν είστε εξαντλημένοι από τη δουλειά και τρέφεστε κανονικά, αλλά και πάλι νιώθετε μια κούραση και ενοχλήσεις σωματικές και ψυχολογικές…
Ποια μπορεί να είναι η αιτία, αν όλα τα παραπάνω λειτουργούν καλώς; Κάποιες λιγότερο γνωστές ασθένειες μπορεί να κάνουν την εμφάνισή τους. Διαβάστε τα παρακάτω και επισκεφθείτε το γιατρό σας, προκειμένου να κατανοήσετε τι φταίει και είστε σε αυτή την κατάσταση.
Σχετικά με το έντερο

Συμπτώματα: φούσκωμα, αέρια, κόπωση, κοιλιακές κράμπες, ενόχληση στο έντερο, δυσκολία στη συγκέντρωση.

Τι κάνατε: Ενδεχομένως, πιστεύετε ότι περνάτε μια τροφική αλλεργία και σταματάτε να τρώει γλουτένη, ζάχαρη και γαλακτοκομικά προϊόντα. Ακόμα, υπάρχουν μέρες που ακόμα και μια μπανάνα φαίνεται πολύ βαριά για το έντερο. Αυτό αποτελεί σίγουρα μια ένδειξη ότι κάτι συμβαίνει στη γαστρεντερική οδό σας.
Τι θα μπορούσε να είναι: SIBO (μικρή εντερική βακτηριακή υπερανάπτυξη). Η ασθένεια αυτή συνεπάγεται αφύσικα μεγάλο αριθμό βακτηριδίων στο λεπτό έντερο και μάλιστα, βακτιριδίων τέτοιων που μοιάζουν με αυτά του παχέος εντέρου. Η SIBO επηρεάζει την ικανότητα σας να απορροφήσετε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά από τα τρόφιμα, όπως τη Β12, τη βιταμίνη D και το σίδηρο, με αποτέλεσμα οι ελλείψεις αυτές να συμβάλλουν στη κακή λειτουργία του εντέρου σας και τη θόλωση- μη συγκέντρωση του εγκεφάλου σας.
Τι να κάνετε: Αντί για ζάχαρη και άμυλο προτιμήστε πολλά φυλλώδη λαχανικά και όσπρια, πλούσια σε φυτικές ίνες.
Σχετικά με το θυρεοειδή

Συμπτώματα: κούραση, δυσκαμψία, κρύο, πρόβλημα να σκέφτεται με διαύγεια, πολύ συχνή χρήση της τουαλέτας, μη σταθερή περίοδος, πρήξιμο στο πρόσωπό σας ή σε άλλα μέρη του σώματος.

Τι έχετε δοκιμάσει: Τρώτε λιγότερο, ασκείστε περισσότερο, κοιμάστε περισσότερο, καταναλώνετε τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνες, όπως βιταμίνη C, αλλά η κατάσταση παραμένει ίδια.
Τι θα μπορούσε να είναι: Νόσος του Hashimoto (ή θυρεοειδίτιδα του Χασιμότο), η οποία είναι ένας συνδυασμός του θυρεοειδούς μαζί με μια αυτοάνοση ασθένεια. Βασικά, το ανοσοποιητικό σας σύστημα αντιδρά εναντίον του θυρεοειδούς αδένα. Η κληρονομικότητα παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτή την περίπτωση και η ασθένεια αυτή φαίνεται να σχετίζεται περισσότερο με τις γυναίκες.
Τι να κάνετε: Μια εξέταση για να ελέγξετε τα επίπεδα των ορμονών σας και αξιολόγηση του θυρεοειδούς σας, είναι αυτό που χρειάζεστε. Ένας ενδοκρινολόγος μπορεί να κρίνει την κατάσταση και να σας συνταγογραφήσει αναλόγως τις σχετικές θυρεοειδικές ορμόνες. Συμπληρώματα επίσης με βιταμίνη D, αποδεικνύονται χρήσιμα σε αυτή την περίπτωση.
Σε κάθε περίπτωση, κλείστε ραντεβού με το γιατρό σας προκειμένου να μάθετε την ακριβή αιτία των συμπτωμάτων που σας ταλαιπωρούν.

post4life.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *