Η πυρκαγιά στο σπίτι εγκλώβισε γονείς και παιδιά στο μπαλκόνι

Δύο σπίτια τυλίχθηκαν στις φλόγες τις τελευταίες ώρες σε Ηράκλειο και Χανιά. Και οι δύο περιπτώσεις θυμίζουν σε πολλά σημεία τις τραγικές καταστάσεις…

που έχει ζήσει Ελλάδα, με ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους στην προσπάθεια τους να ζεσταθούν.

Η πρώτη πυρκαγιά ξέσπασε σε σπίτι στην οδό Ευρυτανίας στο Ηράκλειο όταν κάτω από άγνωστες συνθήκες η καμινάδα του τζακιού τυλίχθηκε στις φλόγες. Το περιστατικό σημειώθηκε στη μία το πρωί της Παρασκευής με 2 πυροσβεστικά οχήματα και 7 άνδρες να καταφθάνουν άμεσα στο σημείο και να κατασβήνουν τη φωτιά στις 02.25 το πρωί. 

Οι ζημιές που προκλήθηκαν ήταν εκτεταμένες, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες καταστράφηκαν τα έπιπλα, κάποιες ηλεκτρικές συσκευές και σημαντικά αντικείμενα από το σαλόνι. Από την πυρκαγιά δεν κινδύνευσε κανείς και οι διοκτήτες είναι καλά στην υγεία τους.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά σε σπίτι πολυτελείας στα Χανιά και συγκεκριμένα στα Χωραφάκια. Όλα ξεκίνησαν όταν σύμφωνα με πληροφορίες οι Αμερικανοί ιδοκτήτες της οικίας προσπάθησαν να ανάψουν το τζάκι με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά.

Όταν η Πυροσβεστική έφτασε στο σημέιο με 2 οχήματα και 7 άνδρες, βρήκε τους ιδιοκτήτες στο μπαλκόνι να καλούν σε βοήθεια. Χρειάστηκε μάλιστα να κατεβάσει τους ιδιοκτήτες από το μπαλκόνι έχοντας μαζί τους και τα δύο μικρά παιδιά τους. Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 10.50 το βράδυ της Πέμπτης και στις 00.57 κατασβέστηκε πλήρως έχοντας κάνει στάχτη τη βιβλιοθήκη του σπιτιού, το ταβάνι, κάποια πιαδικά παιχνίδια αλλά και το κλιματιστικό.

Τροχαίο

Ωστόσο πέρα από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε σπίτια κατά τη διάρκεια της νύχτας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει και σε ένα τροχαίο ατύχημα για να απεγκλωβίσει τρία άτομα από ΙΧ αυτροκίνητο. Το περιστατικλό σημειώθηκε στις Στρέρνες Ασημίου στις 21.18 το βράδυ της Πέμπτης και χρειάστηκε μία ώρα προκειμένου τα τρία άτομα να απεγκλωβιστούν ασφαλώς από τους πυροσβέστες.

prismanews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *