Η ανοχή στην αλητεία είναι συνενοχή

Υπάρχει λύση και είναι πολύ εύκολη: π.χ. για τον χθεσινό αγώνα ακυρώνεται Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός και παίζουν για την κούπα οι δύο ομάδες που απέκλεισαν οι “αιώνιοι”.
Είπαμε ναι να φωνάζουν οι οπαδοί, να στηρίζουν την ομάδα τους, άντε και βρίσουν για κάποιο διαιτητικό λάθος. Αλλά τα γήπεδα δεν… είναι ρωμαϊκές αρένες. Τα αθλήματα είναι είδος διασκέδασης, δείτε π.χ. το γερμανικό ποδόσφαιρο. Μικρές ομάδες παίζουν για να βάζουν γκολ όχι να πλακώνονται (δεν λείπουν και από εκεί τα παρατράγουδα , αλλά είναι ελάχιστα μπροστά στα ελληνικά. Όπου οι πρόεδροι των ομάδων βολεύονται από τέτοιου είδους ενέργειες αντίνα κάνουν έξυπνες μεταγραφές
και βγάλουν χρήματα οι ομάδες τους) και πρέπει σε διεθνές επίπεδο οι ομάδες που κάνουν επεισόδια να αποκλείονται από κάθε διοργάνωση και να χάνουν τα λεφτά της Ευρώπης.
Αλλά και διεθνώς ασχολούνται με τα στημένα παιχνίδια και όχι με σοβαρά θέματα. ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Π.Χ. ΑΛΒΑΝΙΑΣ, ΣΚΟΠΙΩΝ, ΒΙΕΤΝΑΜ, ΚΑΜΠΟΤΖΗ, ΚΛΠ ΚΑΙ ΘΑ ΤΖΟΓΑΡΕΙ ΕΚΕΙ ΟΧΙ ΣΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ…

ΑΚΛΟΥΘΕΊ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟ BLOG: Φωτοβολίδες και μαχαιριές σε βάρος αθλητών. Μπούκες και παλικαριές μέσα στο παρκέ, από διαπιστευμένους χούλιγκαν. Πρόεδροι να απειλούν διαιτητές, διοικήσεις να επιδίδονται σε διαλόγους πεζοδρομίου με εκατέρωθεν βρισιές για «βρομιές» και «αλητείες».
Κι αυτό λέγεται οργάνωση τελικού αγώνα κυπέλου από την Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης! Προετοιμασία τραγική. Πριν από τον αγώνα, ευχολόγια. Μεγάλα λόγια, μικρές πράξεις. Και στο τέλος η δυσωδία του οχετού από τις εξέδρες να πνίγει κάθε έννοια φίλαθλου πνεύματος και αθλητικής ψυχαγωγίας.
Οι «αιώνιοι» παρέμειναν και χθες το βράδυ ίδιοι και απαράλλακτοι. Έκαναν αυτό που ξέρουν να κάνουν. «Γυαλιά, καρφιά» τα πάντα προκειμένου να συντηρηθεί ο «πόλεμος», διότι έτσι συντηρούνται και οι «στρατοί». Από κει και πέρα μπορούμε να ξαναρχίσουμε την παραφιλολογία για το κατά πόσο φταίει το εκπαιδευτικό σύστημα, η ανεργία, το ανασφαλές μέλλον, η αστυνομία, κοκ. Ό,τι λέγεται συνήθως δηλαδή για να δοθεί συγχωροχάρτι στους αλήτες.
Δεν έχει σημασία να επιμερίσει κανείς τις ευθύνες στη μια ή στην άλλη πλευρά. Στον Παναθηναϊκό ή στον Ολυμπιακό. Στους Αγγελόπουλους ή στους Γιαννακόπουλους. Δεν φταίει κανένας. Ούτε το αληταριό της εξέδρας, ούτε οι διοικήσεις που το συντηρούν, ούτε οι ανευθυνοϋπεύθυνοι οργανωτές, ούτε οι ανήμποροι αστυνομικοί, ούτε η πολιτεία που όλο αυστηροποιεί τους νόμους και στο τέλος αποδεικνύεται μια «τρύπα στο νερό».
Για μένα, φταίνε πρώτοι απ΄όλους οι παίκτες και οι προπονητές των δύο ομάδων. Ναι, έτσι ακριβώς. Διότι μόνον αυτοί μπορούν να δώσουν την απόλυτη λύση και δεν το κάνουν εδώ και χρόνια. Κάθονται άβουλοι και δέχονται τα πυρά, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους και ξεφτιλίζοντας την αξιοπρέπειά τους και τον επαγγελματισμό τους. Η ανοχή στην αλητεία είναι συνενοχή.
Η λύση λοιπόν είναι μία και μοναδική. Όχι στο πρώτο κέρμα. Όχι στην πρώτη βρισιά. Με το που θα συμβεί το πρώτο κρούσμα χουλιγκανικής συμπεριφοράς παίκτες και προπονητές πρέπει να τα μαζεύουν από τα αποδυτήρια και τον πάγκο και να πηγαίνουν σπίτια τους. Ας μένουν μόνοι τους οι αλήτες κι ας βγάζουν τα μάτια τους.
Όλα τα υπόλοιπα είναι να έχουμε να λέμε. Αν προπονητές και παίκτες δεν ζητήσουν τον σεβασμό που τους αξίζει, είναι βέβαιο πως κανείς δεν τους τον δώσει. Κι έτσι του χρόνου τέτοιες μέρες, εδώ είστε κι εδώ είμαστε, θα γίνουν ακριβώς τα ίδια…

rizopoulospost.com/h-anoxi-stin-aliteia-einai-synenoxi/#ixzz2Kao8Zxnp

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *