Κύριοι πολιτικοί ρωτήσατε της γυναίκες σας .

Γράφει ο Λεωνίδας Ορφανουδάκης

Το πρόβλημα είναι αληθινό ! H Ελλάδα έχει ένα χρέος που αδυνατεί να το εξοφλήσει  . Έχει ασφαλώς τη  σημασία του το γιατί , πως και
ποίοι την έφεραν σε αυτό το σημείο  . Όμως τα γεγονότα τρέχουν και δεν αφήνουν περιθώριο να ασχοληθούμε σήμερα με αυτό το θέμα . Το ζητούμενο σήμερα είναι πως θα αντιμετωπίσουμε τις απαιτήσεις των πιστωτών μας  . Σε αυτό συμφωνούν όλοι και οι……..
σχολιαστές στα ΜΜΕ  και οι πολιτικοί και λιγάκι και εγώ . Εκεί που εγείρονται οι διαφωνίες είναι το ποια πρέπει να είναι η στάση μας απέναντι στους δανειστές μας . Αυτοί με τις απαιτήσεις τους οδηγούν τους πολίτες  , τηρουμένων βέβαια των αναλογιών,  στην κατάσταση να πουλούν τα παιδιά τους όπως έκαναν οι αρχαίοι Αθηναίοι πριν από την σεισάχθεια του Σόλωνα . Τόσοι σοφοί μιλούν αντιφατικά για το θέμα και δεν θα προσθέσω εδώ και εγώ μια γνώμη για να την πάρει το ποτάμι . Θα πω όμως αυτό . Στη ΝΕΤ σήμερα άκουσα , να παρεμβαίνει  ο κ. Τσίπρας  και να λέει ότι . Ο δανειστής με τον οφειλέτη που δεν έχει να εξοφλήσει το χρέος του, βρίσκονται σε εξίσου δεινή  θέση . Αυτό μου θύμισε ένα παλιό ανέκδοτό και θα σας το πω .
«Ο Άρης για ώρες στριφογυρίζει στο κρεβάτι του και δεν έχει ύπνο .- Τι έχεις καλέ μου ; Τον ρωτά και τον ξαναρωτά η γυναίκα του η Μαρία  . – Να , της λέει σε κάποια στιγμή , χρωστώ 10.000 δραχμές σε αυτόν απέναντι το Θωμά  . Έχουμε συμφωνήσει να του τις δώσω αύριο και δεν τις έχω . – Αυτό είναι όλο του λέει η γυναίκα του .  Ανοίγει το παράθυρο τους και μέσα στα άγρια μεσάνυχτα φωνάζει προς το απέναντι σπίτι .  – Θωμά ε’ Θωμά  . Ανοίγει σε λίγο ο άλλος από απέναντι και προβάλει στο παράθυρο του . Η Μαρία του λέει  ! – Θωμά σου χρωστάει ο άντρας μου 10.000 , και είναι να σου τα δώσει αύριο ; – Ναι , της απαντάει ο εκείνος . Ε! Λοιπόν άκου να δεις , ο Άρης δεν τα έχει ! Δεν έχει να σου τα δώσει  !  Μετά γύρισε στο κρεβάτι και λέει  στον άντρα της ! – Άρη κοιμήσου τώρα  . Είναι η σειρά του Θωμά να ξαγρυπνήσει .»
Οι Πολιτικοί μας μήπως πριν αρχίσουν να διαπραγματεύονται το χρέος έπρεπε να το κουβεντιάσουν το ζήτημα με τις  γυναίκες τους . Μήπως και τώρα ακόμα δεν είναι αργά . Τώρα πριν βάλουν τις υπογραφές που μπορεί να  οδηγήσουν κάποια γενιά μας στο αίμα , δεν ξανασκέφτονται το ανέκδοτο , θα βοηθήσει !

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *