Μέτωπο στις Βόρειες Σποράδες για τις ελλείψεις στο χώρο της υγείας

Συντονισμός των τριών νησιών.

Πανησιώτικο μέτωπο στο χώρο της Υγείας από τους κατοίκους των Βορείων Σποράδων. Tην πρωτοβουλία αναλαμβάνουν κάτοικοι της Σκοπέλου σε συνεργασία με τη Λαϊκή Επιτροπή, το Σύλλογο Γυναικών Σκοπέλου και άλλους φορείς προκειμένου να
αναδείξουν τα προβλήματα και τις ελλείψεις που υπάρχουν στα Κέντρα Υγείας των Σποράδων.
Ο συντονισμός και των τριών νησιών κρίθηκε επιβεβλημένος, προκειμένου η πίεση να είναι μεγαλύτερη στο συγκεκριμένο θέμα στη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ενώ θα κληθούν και όλοι βουλευτές του Νομού να ενημερωθούν και να πάρουν θέση στη βάση ενός κοινού ψηφίσματος που θα εκδοθεί και θα περιλαμβάνει τα αιτήματα στο χώρο της υγείας των κατοίκων των τριών νησιών.

Οσον αφορά ειδικότερα τη Σκόπελο -όπου έγινε και η σύσκεψη προχθές- αυτό που επισημάνθηκε είναι ότι θα πρέπει άμεσα να ενισχυθεί το Κέντρο Υγείας με ιατρικό προσωπικό. Η μοναδική παιδίατρος στο νησί, μετακινήθηκε στο Νοσοκομείο Χαλκίδας με αποτέλεσμα οι Σκοπελίτες να είναι σε απόγνωση, ενώ από τους τρεις αγροτικούς γιατρούς, οι δύο φεύγουν και ο ένας που θα απομείνει είναι επιφορτισμένος να επισκέπτεται και την Αλόννησο. Εκτός όμως από αυτό, οι αγροτικοί γιατροί εκτός από την απλή συνταγογράφηση δεν δικαιούται να χορηγήσουν παραπεμπτικό εξετάσεων με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται ασθενείς και ασφαλισμένοι μέχρι να εξασφαλίσουν το παραπεμπτικό και τις ειδικές εξετάσεις που χρειάζονται προκειμένου να υποβληθούν σε εξειδικευμένη θεραπεία εφόσον χρειαστεί.      
Επίσης τίθενται ζητήματα που αφορούν στη συντήρηση και τη λειτουργικότητα του κτιρίου που στεγάζεται το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου και τα οποία επίσης θα υπάρξει προσπάθεια για να αντιμετωπιστούν.
Σημειώνεται ότι το οργανόγραμμα λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου περιλάμβανε επτά γιατρούς μαζί με το Διευθυντή, που φυσικά ποτέ δεν εφαρμόστηκε.

http://skopelos-news.blogspot.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *