Ένταση στη Θεσσαλονίκη μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου παρουσία του προεδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια και του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Παναγιωτόπουλου.

Αυτή την ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώνεται…
ένταση μεταξύ των διμοιρίων των ΜΑΤ και μελών του ΣΥΡΙΖΑ που επιχειρούν να σπάσουν να κικλιδώματα.

Η παρέλαση διήρκησε περίπου μία ώρα στη Θεσσαλονίκη , υπό αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας για το φόβο επεισοδίων. Όπως σας γράψαμε από το star.gr, δημιουργήθηκε «νεκρή ζώνη» ανάμεσα στην εξέδρα των επισήμων και τους πολίτες, δύο χιλιάδες χιλιάδες αστυνομικοί βρίσκονταν επί ποδός, ελικόπτερο ήλεγχε τα πάντα από αέρος και σκάφη του Λιμενικού έκαναν περιπολίες.

Η Θεσσαλονίκη είχε μετατραπεί σε «φρούριο» υπό τον φόβο να επαναληφθούν τα επεισόδια του 2011, όταν πλήθος κόσμου αποδοκίμασε τους επισήμους με αποτέλεσμα να αποχωρήσει ο Κάρολος Παπούλιας και να ακυρωθεί η παρέλαση.

Ακολουθώντας το μοντέλο αστυνόμευσης που εφαρμόστηκε στην παρέλαση της Αθήνας για την 25η Μαρτίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι επίσημοι έμειναν μακριά από τον κόσμο και οι πολίτες μπορούσαν να παρακολουθήσουν την παρέλαση από απόσταση.

Στην Αθήνα η μαθητική παρέλαση ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ παρουσία του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.

Τα πράγματα κύλισαν ήρεμα χωρίς… παρατράγουδα ενώ λίγο πριν την έναρξη της παρέλασης, οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε δύο προσαγωγές γυναικών που προσπάθησαν να περάσουν τον αστυνομικό κλοιό στην κάτω πλευρά του Συντάγματος.

Εντωμεταξύ, συγκεντρωμένα βρίσκονταν στον πεζόδρομο της Κοραή μέλη του ΠΑΜΕ, τα οποία φώναζαν συνθήματα κατά του μνημονίου.

Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ βρίσκονταν συγκεντρωμένα στα Προπύλαια.

Στην κυκλοφορία δίνονται σταδιακά οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, ενώ από το 8 το πρωί έχει κλείσει ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα.

Έντονη ήταν η αστυνομική παρουσία σε Πανεπιστημίου, Σύνταγμα, αλλά και στους γύρω δρόμους,ενώ τοποθετήθηκαν σχοινιά και κιγκλιδώματα προκειμένου να εμποδίσουν την πρόσβαση των πολιτών στην παρέλαση.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *