Φίλος Παύλου: “Δεν είμαι σίγουρος αν είχαν και άλλον στόχο από την παρέα, ο Παύλος όμως ήταν στόχος”

Μία αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε ένας από τους φίλους του Παύλου Φύσσα, μιλώντας…

για τον χαρακτήρα του Παύλου, τις ωραίες τους στιγμές, για την ελληνική hip-hop και φυσικά για την τραγική νύχτα της 18ης Σεπτεμβρίου…

Γνώριζες προσωπικά τον Παύλο Φύσσα;
Φυσικά και τον γνώριζα, όπως οι περισσότεροι στο χώρο της μουσικής μας.

Είχατε συνεργαστεί ποτέ;
Έχουμε ανέβει στην ίδια σκηνή. Δυστυχώς δεν προλάβαμε να κάνουμε κάποιο κομμάτι μαζί, κάτι που το θέλαμε και οι δύο πολύ και το συζητάγαμε καιρό.

Μπορείς να μας πεις δύο λόγια για τον χαρακτήρα του;
Ο Παύλος ήταν άνθρωπος ανοιχτός, κοινωνικός, ανοιχτή καρδιά που λέμε, έδινε για την μουσική όλο του το είναι, από τους ανθρώπους που βοήθησαν κόσμο να ανέβει, να ακουστεί, να διαδοθεί η κουλτούρα μας. Ήταν μάγκας που μίλαγε για την αλήθεια, όπως επίσης ήταν και μεγάλος γλεντζές, ακόμα θυμάμαι που γιορτάζαμε τα 33τα γενέθλιά του στο live με νταμιτζάνες τσίπουρο και είχαμε γίνει όλοι κομμάτια. Ωραία νύχτα!
Ακόμα να συμπληρώσω πως ήταν άτομο μπέσαλης, δε σε γούσταρε -έπαιρνες αυτό που άξιζες- σε γούσταρε -σε είχε θεό- και αυτό το έκφραζε με μεγάλη άνεση και χωρίς φόβο και στο μικρόφωνο.

Ας έρθουμε τώρα στην δυσάρεστη για όλους μας νύχτα της 18η Σεπτεμβρίου, όπου ο Παύλος δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από το κατά ομολογία μέλος της χρυσής αυγής. Πότε πληροφορήθηκες για το γεγονός και ποια ήταν η πρώτη σου αντίδραση;
Η αλήθεια είναι ότι γύρισα σπίτι μετά τα μεσάνυχτα, άνοιξα από συνήθεια το facebook, και κάπου εκεί παίρνει το μάτι μου ένα status, όχι τόσο αναλυτικό, το οποίο κλείνει με το -Καλό Ταξίδι Killah P- … Στην αρχή λέω δε μπορεί τρολλάρουν τώρα… Έπειτα άρχισα να ψάχνω πληροφορίες και είδα να γράφουν 34χρονος Παύλος Φύσσας νεκρός από χρυσαυγίτη… Παγώνω, δε θυμόμουν το επίθετό του Παύλου και λέω παρεξήγηση θα είναι τώρα αυτό, θα θέλουν να βγάλουν λαβράκι τα κουτσομπολίστικα sites. Στην συνέχεια ρώτησα άτομα του χώρου τι συμβαίνει και μου επιβεβαίωσαν ότι ο Killah P είναι νεκρός!

Θεωρείς ότι πρέπει να καταλογιστούν ευθύνες σε αστυνομία και ΕΚΑΒ;
Δεν είναι η πρώτη φορά που τα σώματα αυτά δεν κάνουν καλά την δουλεία τους.

Άρα έχουν μερίδιο ευθύνης;
Φυσικά και έχουν ένα αρκετά μεγάλο μερίδιο.

Θεωρείς ότι ο Παύλος Φύσσας στοχοποιήθηκε, λόγω του αντιφασιστικού του αγώνα ή απλά έτυχε και σκότωσαν αυτόν από την παρέα;
Πιστεύω ότι τον στοχοποίησαν, πιστεύω ότι θέλησαν να χρησιμοποιήσουν την τακτική του φόβου, πίστευαν ότι σκοτώνοντας ένα δημόσιο πρόσωπο θα κολώσουν όλοι, ήταν φανερά μία οργανωμένη επίθεση, αλλά από την άλλη τι σημαίνει έτυχε; βγήκε ο χάρος παναγιά και όποιον πάρει;

Όταν λέω έτυχε εννοώ ότι από την παρέα του Παύλου, τυχαία σκότωσαν αυτόν και ότι θα μπορούσε να ήταν κάποιος άλλο στην θέση του.

Επομένως πιστεύεις ότι η επίθεση ήταν συγκεκριμένα για τον Παύλο Φύσσα;
Δεν είμαι σίγουρος αν είχαν και άλλον στόχο από την παρέα, ο Παύλος όμως ήταν στόχος!

Είχε ξανά βρεθεί σε παρόμοια θέση;
Δεν ξέρω τον τελευταίο καιρό αν είχε ξανασυμβεί και σε τι διάσταση, αλλά αυτή τη φορά είναι φανερό ότι θελαν να τον βγάλουν εκτός, χωρίς να ξέρουν ότι για καθέναν από εμάς υπάρχουν από πίσω μας χιλιάδες όπως είπε και ένας αύμνηστος γκουρού.

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα “παίζει” παντού (τηλεόραση, internet, εφημερίδες κτλ) και ακούγονται πολλές ακρότητες από μερικούς. Πιστεύεις ότι κάποιοι πάνε να επωφεληθούν από αυτή την ιστορία;

Αν μιλάς για τα ΜΜΕ φυσικά και επωφελούνται -δώσε τροφή στο κοράκι που λέμε- η αλήθεια είναι δεν βλέπω πια τηλεόραση και πόσο μάλλον τώρα που έχουμε αφήσει στα νύχια τους ένα κομμάτι από την ψυχή μας. Ο λαός είναι τόσο αποχαυνωμένος, είναι σε τέτοια κατάσταση που δεν αρκεί να βλέπει στην κώλο τηλεόραση για να καταλάβει τι έγινε! Είναι συνηθισμένος στην σαπουνόπερα, κάπως έτσι το παίρνει και αυτό. Η αληθινή δράση είναι στο δρόμο, εκεί που ξεκινάνε και τελειώνουν όλα.

Ο Παύλος ήταν ένα ενεργό μέλος της hip-hop σκηνής στην Ελλάδα. Ποια ήταν τα σχέδιά του για το μέλλον;

Σχέδια για ένα καλύτερο hip-hop, ενωμένο hip-hop, καλύτερη κοινωνία, ενωμένη κοινωνία. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο, τα άλλα είναι δευτερεύουσας φύσης.

Ως μέλος της hip-hop σκηνής θα παλέψεις για το όραμα του Παύλου;
Ο θάνατος του Παύλου πίστεψε με γκρεμίζει και ξαναχτίζει τα πράγματα από την αρχή, τις όποιες κόντρες, τις όποιες διαφορές, τον όποιο εγωισμό -εκτός και αν κάποιοι είναι τυφλοί ή βαριά άρρωστοι ή απομονωμένοι στα βουνά- αυτοί δεν είναι μέλη του hip-hop αλλά παράσιτα. Οπότε ναι κάθε μέλος του hip-hop οφείλει να παλέψει για αυτό, η ίδια η φλόγα καίει στην καρδιά του διπλανού, αυτό που έγινε δεν ξεχνιέται και καλώς ή κακώς δίνει νέο χαρακτήρα στο ελληνικό hip-hop, το επαναβαφτίζει.

Νομίζω πως αυτό είναι το καλύτερο κλείσιμο που θα μπορούσαμε να είχαμε, θες να συμπληρώσεις κάτι άλλο;
Ότι και να πω για να δώσω κουράγιο στην οικογένεια του Παύλου δεν το νιώθω αρκετό, ο Παυλάρας είναι λεβέντης και στο πρόσωπο κάθε σωστού προτύπου για την κοινωνία να βλέπουνε το γιο τους και έπειτα να χαμογελούν στον ουρανό για το δημιούργημά τους. Αγάπη μόνο, όλα τα άλλα βάλτα για προσάναμμα, όπως έλεγε και ο φίλος Παύλος…

Πηγή: telalhs.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *