Το κλείσιμο της ΕΡΤ επιβεβαιώνει θεσμική έκπτωση και καθεστωτική συμπεριφορά.

 Ιωάννα Κοντούλη

Το ότι ο τόπος επί δεκαετίες διακυβερνήθηκε άθλια όπως και οι οργανισμοί του το έχουμε καταλάβει και μάλιστα με πολύ οδυνηρό τρόπο. Αυτό όμως δεν μπορεί να αξιοποιείται ως άλλοθι για την διάλυση οποιουδήποτε οργανισμού φέρει δημόσιο χαρακτήρα….

Το κόλπο απαξίωσης και διάλυσης του δημόσιου τομέα σε όλα τα επίπεδα είναι πια γνωστό. Όμως αφήνοντας ανεξέλεγκτα τα πάσης φύσεως ιδιωτικοοιικονομικά συμφέροντα δεν αντιμετωπίζεται η διαπλοκή η αδιαφάνεια και η συναλλαγή αντίθετα δημιουργείται το κατάλληλο πλαίσιο… δεν μας πείθουν ότι θέλουν να σταματήσουν κανένα πάρτυ, το ίδιο κάνουν και στο Κτηματολόγιο το ίδιο και στο Πράσινο Ταμείο.

Ο αυταρχισμός και η διακυβέρνηση του τόπου με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου είναι αλλοίωση του δημοκρατικού χαρακτήρα του πολιτεύματος. Αυτού του είδους η καθεστωτική συμπεριφορά από την κυβέρνηση συνιστά και δημοκρατική εκτροπή.

Το ποτήρι ξεχειλίζει… πόσο πίσω να πας, πόσες κόκκινες γραμμές να πατήσεις.

Η υπεράσπιση της συνέχειας και αναβάθμισης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης δεν αφορά μόνο τους κυνικά με πράξη νομοθετικού περιεχομένου απολυμένους αλλά όλους μας.

Γιατί ότι είναι δημόσιο, δεν είναι ιδιοκτησία κανενός είναι όλων μας. Και γιατί το «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» έχει αποκλειστεί ως τρόπος διακυβέρνησης αυτού του τόπου από το 1973.

Η επιλογή της ΝΔ να «σβήσει» την ΕΡΤ είναι στην ουσία η παράδοση σε ιδιωτικο οικονομικά κριτήρια της ενημέρωσης και του πολιτισμού μέσω επιχειρηματικών ομίλων ΜΜΕ σε βάρος της ενημέρωσης και του πολιτισμού που έχει ανάγκη ο τόπος ιδιαίτερα σήμερα σε συνθήκες πολύπλευρης και σκληρής κρίσης.

Όσο ενοχλεί αυτούς η ενημέρωση τόσο ενοχλεί εμάς το σκοτάδι.

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση πρέπει να μείνει ζωντανή αναβαθμισμένη με ρόλο στην αντικειμενική πληροφόρηση, δίνοντας βήμα σε έναν αληθινά πλουραλιστικό πολιτικό κοινωνικό και πολιτιστικό διάλογο συμβάλλοντας να εξυφάνουμε το δικό μας σχέδιο – όχι αυτό της τρόικας – της κοινωνίας των πολιτών ώστε να ξεφύγει η χώρα από τα δεσμά που της έβαλαν αυτοί που επί χρόνια την κυβέρνησαν άθλια για δικό τους πολιτικό και οικονομικό όφελος.

Επιτέλους ας καταλάβουν οι εταίροι που συνοδοιπορούν τόσο καιρό με την ΝΔ ότι οι διαφωνίες δεν υλοποιούνται με λόγια αλλά με έργα. Η διαφωνία τους με το κλείσιμο της ΕΡΤ μπορεί να είναι η αρχή του «κεντροαριστερού» τους πόλου αυτό δεν αρκεί για να τους εξαγνίσει…

Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Δεν μπορεί σήμερα ο κ Σαμαράς με το τότε 29% να κυβερνά την χώρα και αυτό να ονομάζεται συναίνεση και όχι θεσμική έκπτωση.

Οι κυβερνήσεις συνεργασίας πολύ απέχουν από αυτή την καρικατούρα που παριστάνει ότι κυβερνά την χώρα και την βυθίζει μέρα την μέρα στην εξαθλίωση.

 http://tvxs.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *