Επέλαση στους ψηφοφόρους της Δεξιάς από τον ΣΥΡΙΖΑ – Π.Μπαλτάκος: “Βαράω προσοχή στον Α.Τσίπρα γι’αυτά που κάνει”

“Βαράω προσοχή σε αυτά που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα ήθελα να τα κάνουμε και εμείς” δήλωσε πρι από λίγο ο Παναγιώτης Μπαλτάκος,ο πρώην Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης Σαμαρά, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Μεταξύ άλλων ο πρώην ΓΓ της κυβέρνησης δήλωσε σχετικά με τις κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ πως: “Βαράω” προσοχή σε αυτά που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα ήθελα να τα κάνουμε και εμείς”, ενώ συνέχισε λέλοντα ςότι συμβούλευε τον Α.Σαμαρά να ακολουθήσει τέτοια πολιτική, αλλά αυτός προφανώς και τον…αγνόησε.

Ο Αλέξης Τσίπρας διεισδύει δυνατά στον χώρο της δεξιάς και πλαγιοκοπεί τη Νέα Δημοκρατία εφαρμόζοντας μία εθνοκεντρική πολιτική τόσο σε σχέση με την Ρωσία, στην οποία έκανε σαφές άνοιγμα αντιδρώντας στις κυρώσεις που ετοιμάζονταν να επιβάλει η Ε.Ε. όσο και σε σχέση με την τρόικα, της οποίας τερματίζει τον βίο στέλνοντας μήνυμα αλλαγής της πολιτικής λιτότητας στο λαό.

Πολλούς πόντους κέρδισε η κυβέρνηση τόσο με το «βέτο» που άσκησε στις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, με αποτέλεσμα η Ε.Ε. να κάνει πίσω και να μην επιβάλει νέες, αλλά και να περιορίσει τη χρονική διάρκεια αυτών που είχε αποφασίσει καθώς επίσης και από τη θέση της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα πώς «τρόικα τέλος».

Η πολιτική αυτή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ απηχεί τις θέσεις των ψηφοφόρων του κόμματος, αλλά κερδίζει και τους δεξιούς δεδομένου ότι έχει έναν χαρακτήρα υπεράσπισης των ελληνικών εθνικών θέσεων, από τις οποίες είχε απομακρυνθεί σημαντικά η κυβέρνηση της ΝΔ υποστηρίζοντας τις κυρώσεις στη Ρωσία (κανείς δεν ξεχνάει τις ανεκδιήγητες δηλώσεις του Ε. Βενιζέλου) και βεβαίως παριστάνοντας τον υποτακτικό της τρόικας.

Φυσικά η σημερινή δήλωση του Π.Μπαλτάκου είναι επιβεβαίωση του defencenet.gr που μόλις πριν λίγες μέρες σας είχαμε δημοσιεύσει ότι ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά έλεγε πώς ο Αλέξης Τσίπρας υλοποιεί τις εισηγήσεις που έδινε στον πρώην πρωθυπουργό προκειμένου να κερδίσει και πάλι τον χώρο της Δεξιάς παράταξης.

Δηλαδή, να βάλει την τρόικα στο αεροπλάνο και να την στείλει από εκεί που ήρθε και να ακολουθήσει φιλορωσική πολιτική, ασκώντας πίεση στους Ευρωπαίους, αλλά και ενισχύοντας τις θέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ.

Ο Α.Σαμαράς δεν έκανε τίποτα απ’όλα αυτά και φυσικά η παράταξη αντιμετώπισε τις γνωστές συνέπειες στις εκλογές του Ιανουαρίου. Αφήνει πάντως πολλά ερωτηματικά το γιατί ο Α.Σαμαράς επέλεξε μια τόσο εξαρτημένη πολιτική απέναντι στους δανειστές και τις ΗΠΑ.

Οι ψηφοφόροι της Δεξιάς περίμεναν αυτά τα πράγματα να τα κάνει μια δεξιά παράταξη και τα κάνει προς έκπληξή τους μια “hardcore” αριστερή κυβέρνηση με εθνικοπατριωτική “πινελιά” από τους ΑΝΕΛ.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *