Μεγάλη προσοχή: Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα χρώματα για τατουάζ – Τι προκαλούν;

Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι, κυρίως…έφηβοι και νέοι στην ηλικία, παίρνουν την απόφαση να κάνουν (τουλάχιστον) ένα τατουάζ στο σώμα τους.

Η κοινωνία έχει γίνει πλέον πολύ πιο δεκτική στο τατουάζ, έχει πάψει προ πολλού να είναι “σήμα κατατεθέν” των φυλακισμένων και δεν στοχοποιείται το ίδιο από τους εργοδότες.

Η ραγδαία αύξηση των ατόμων που κάνουν τατουάζ, όμως, έφερε και αντίστοιχη αύξηση των περιστατικών σοβαρών δερματικών προβλημάτων, κάτι που, στατιστικά, είναι λογικό.

Σύμφωνα με έρευνα από το Ιατρικό Κέντρο Langone του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Contact Dermatitis, 1 στους 5 νέους στις ΗΠΑ έχει πλέον τουλάχιστον 1 τατουάζ, αλλά το 10% από αυτούς τους ανθρώπους έχει κάποιο δερματικό πρόβλημα εξαιτίας των τατουάζ του και το 6% έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα.

Αυτά τα προβλήματα βρέθηκε ότι σε πολλές περιπτώσεις διαρκούν πάνω από 4 ολόκληρους μήνες ή φτάνουν στο σημείο να ταλαιπωρούν το άτομο δια βίου, εξαιτίας κάποιας ευαισθησίας ή αλλεργίας που αναπτύσσει.

Το κόκκινο και το μαύρο μελάνι για τατουάζ, που είναι και τα δύο πιο συνηθισμένα χρώματα, βρέθηκε ότι είναι εκείνα που προκαλούν συχνότερα σοβαρά δερματικά προβλήματα. Αλλά τι ακριβώς συμβαίνει και δημιουργείται μια τέτοια αντίδραση είναι δύσκολο να εντοπιστεί με ακρίβεια.

“Δεν είναι ακόμα γνωστό αν οι αντιδράσεις που παρατηρούνται οφείλονται σε χημικές ουσίες στο ίδιο το μελάνι ή σε άλλες χημικές ουσίες, όπως τα συντηρητικά ή τα λευκαντικά, που προστίθενται σε αυτά, ή στην φθορά των χημικών ουσιών με το πέρασμα του χρόνου”, δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας, δρ Marie Leger.

Πηγη tromaktiko

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *